Facebook Pixel

Доки не буде довіри до фіскальних органів, Мінфін не буде змінювати податкові режими – Марченко

Щоб відновити довіру до фіскальних органів, потрібно спершу підвищити ефективність, доброчесність та протидію корупції у цьому секторі. Доки Міністерство фінансів не впровадить деперсоніфікацію даних та безпеку персональних даних, відомство не буде змінювати спрощену систему оподаткування, податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та впроваджувати інші зміни, передбачені в Національній стратегії доходів.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час обговорення Національної стратегії доходів у Центрі економічної стратегії.

Перший крок для відновлення довіри – деперсоніфікація роботи податкової з платниками податків.

«Податкова не матиме можливості безпосередньо взаємодіяти з платниками податків до того моменту, поки не будуть виявлені певні ризики, які викликатимуть необхідність детальної роботи з системою ризиків. Безпековий елемент захисту персональних даних – це основа стратегії», – пояснив Марченко.

Міністерство усвідомлює, що робота фіскальних органів має бути покращена.

Тільки коли податкова зможе бачити справжню ситуацію щодо доходів громадян та матиме довіру, вона зможе почати перехід до залежності ПДФО від доходів за принципом «багаті платять більше», пояснили Марченко та заступниця міністра Світлана Воробей.

Зараз суспільство не готове до скасування ставки податку у 18%, за словами Марченка. Хоча міністерство хоче обговорювати прогресивну шкалу з бізнесом та міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉