Facebook Pixel

Хусити обстріляли українське судно, є постраждалий

Хусити обстріляли українське судно, є постраждалий

Хусити обстріляли українське судно, є постраждалий

Невелике вантажне судно загорілося після влучання крилатих ракет під час плавання в Аденській затоці, що стало другим значним інцидентом за два дні і свідчить про нову хвилю атак хуситів. Про це пише Bloomberg.

За даними Об'єднаного морського інформаційного центру, який координує зв'язок між військовими і комерційними суднами, напад на суховантаж «Вербена» під прапором Палау, що належить Україні та експлуатується Польщею, стався приблизно за 98 миль (158 км) на схід від Адена в Ємені, і наразі тривають роботи з ліквідації наслідків аварії. Одна людина отримала поранення. Літак з есмінця ВМС США «Філіппін Сі» (CG 58) евакуював пораненого моряка для надання медичної допомоги.

Другий корабель, Seaguardian, також зазнав нападу в Червоному морі.

Раніше в четвер «Вербена» перетнула Аденську затоку, але, як свідчать дані відстеження суден, продовжувала йти далі. Під час нападу з Seaguardian не надходило жодних сигналів, що свідчить про те, що судно, можливо, вимкнуло свій транспондер під час проходження повз єменське узбережжя.

Речник хуситів у телевізійній заяві взяв на себе відповідальність за обидва напади.

Напади єменських хуситів на судна в Червоному морі стали регулярним явищем з кінця минулого року і призвели до скорочення судноплавства приблизно на 70% порівняно з початком грудня. Угруповання обирає судна мішенню, як воно стверджує, у відповідь на війну між Ізраїлем і ХАМАСом.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉