Спробуйте приготувати на Великдень італійські страви
Шеф-кухар Марко Черветті поділився з The Page трьома рецептами святкових страв, окрім паски, які традиційно готують на Великдень в різних регіонах Італії. Спробуйте й ви!
Тальятеле та рагу з ягнятини
Інгредієнти:
- Ягнятина – 250 г
- Паста тальятеле – 100-120 г
- Панчета (бекон) – 50 г
- Парміджано – 15 г в саму пасту для соуса
- Цибуля – 70 г
- Стебель селери – 70 г
- Морква – 70 г
- Часник – 3 зубчики
- Насичене червоне вино – пів пляшки – 250 г
- Оливкова олія – 20 г
- Тим’ян, розмарин, лавровий лист
- Сіль
- Масло вершкове – 50 г
Як готувати:
1. Нарізаємо півкільцями цибулю, подрібнюємо селеру, натираємо моркву і чавимо ножем часник. Відрізаємо шматочків м’яса.
2. Смажимо панчету (бекон) на оливковій олії. Коли у панчети з’являється золотиста скоринка, додаємо м’ясо й обсмажуємо.
3.Щойно обсмажилось, виймаємо ягнятину й панчету, а в пательню закидаємо овочі. Туди ж відправляємо гілочку розмарину, тим'яну та лаврове листя.
4. Коли овочі обсмажились, повертаємо на пательню м’ясо з панчетою та заливаємо вином. Тушкуємо на слабкому вогні пів години. Потім дістаємо шматки ягнятини, нарізаємо їх на маленькі шматочки й повертаємо назад в сковорідку.
Солимо наше рагу, накриваємо кришкою і тушкуємо. Рагу готове!
Якщо рагу не вистачає рідини, можна додати бульйону чи хоча б просто води.
5. Варимо пасту. Прогріваємо рагу з додаванням вершкового маста. Готову пасту перекладає до рагу. Мішаємо, а потім додаємо тертий пармезан.
6. Викладаємо страву на тарілку у вигляді «гніздечок».
Як приготувати тальятеле та рагу з ягнятини (відео):
Пардулас: Великодній десерт з Сардінії
Інгредієнти:
Для тіста:
- Семола (борошно з твердих сортів пшениці) – 300 г
- Вода – 100 г
- Оливкова олія – 30 г
Для начинки:
- Домашній сир – 300 г
- Семола (борошно з твердих сортів пшениці) – 70 г
- Яєчні жовтки – 3 шт
- Цедра лимону – 1 шт
- Цедра апельсину – 1 шт
- Цукор 50
- Сіль – 1 г ( за смаком )
- Молоко – 30 г
- Цукрова пудра – за смаком для декору
Як готувати:
1. Замішуємо в мисці семолу з оливковою олією, додаємо воду і вимішуємо тісто. Залишаємо відпочити хвилин 15-20, щоб воно стало еластичним.
2. Для начинки пропускаємо через сито семолу і домашній сир. Додаємо два жовтки, трошки цукру та дрібку солі. Туди ж натираємо цедру лимону та апельсину і перемішуємо.
Порада від Марко: пропускайте домашній сир через сито, якщо хочете, щоб начинка була без грудочок. А цитрусові добре мийте із содою, щоб очистити шкірку.
3. Ріжемо тісто на шматочки та присипаємо кожен борошном, щоб вони не прилипали до машинки для розкачування.
4. Розкачуємо тісто доволі тонко (десь 2 мм) і вирізаємо з нього кола. В центр кожного кружечка кладемо начинку і причіплюємо по краях, щоб вийшло сонечко. Променів має бути рівно вісім.
5. Застеляємо деко папером для запікання і викладаємо наші сонечка. Збиваємо яєчний жовток з молоком і змащуємо пардулас цією сумішшю. Відправляємо запікатись 40-45 хвилин за температури 150 градусів.
6. Посипаємо готову випічку цукровою пудрою і смакуємо пардулас із Сардинії.
Як приготувати Пардулас (відео):
Великодній пиріг зі шпинатом
Інгредієнти:
- Свіжий шпинат – 3 великі жмені
- Листкове тісто – 1 кг
- Яйця – 6 шт
- Рікота – 250 г
- Пармезан – 50 г
- Мускатний горіх мелений – 2 г
- Сіль – 2 г
- Перець – 2 г
- Оливкова олія – 10 г
Як готувати:
1. Робимо начинку. Трохи відварюємо три великі жмені шпинату, сціжуєму воду, охолоджуємо.
Розминаємо виделкою пачку рікоти, додаємо 2 яйця, 50 г тертого пармезану, солимо та приправляємо чорним перцем та мускатним горіхом. Нарізаємо шпинат, додаємо до рікоти.
2. Формуємо пиріг. Форму для випікання вистеляємо пергаментом. Розморожуємо 1 кг листкового тіста, ділимо пласт на дві нерівні частини: більшу викладаємо в форму та змащуємо оливковою олією. Викладаємо начинку на тісто.
3. Робимо в начинці три невеличкі ямки і обережно вбиваємо в кожну яйце, солимо та перчимо. Залишком тіста накриваємо пиріг, обрізаємо зайве та ретельно заліплюємо краї. Наколюємо пиріг виделкою та змащуємо збитим яйцем.
4. Випікаємо. Розігріваємо духовку до 180°С та відправляємо пиріг на 45-50 хвилин. Подаємо охолодженим.
Смачного Великодня!
Як приготувати пиріг зі шпинатом (відео):
Редакція не несе відповідальності за зміст матеріалу і може не поділяти точку зору його автора