Facebook Pixel

Коли Великдень у 2023 році: чи будуть вихідні та комендантська година

Через повномасштабне вторгнення росії на територію України у 2023 році українцям не буде надано додатковий вихідний день на Великдень, який припадає на 17 квітня. Тобто додаткові вихідні на Великдень очікувати не варто. Проте на приватних підприємствах графік може коригуватися за рішенням адміністрації.

Відповідно до статті 6 закону «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», дію норм статей 67, 71 — 73 Кодексу законів про працю щодо святкових і неробочих днів в Україні скасовано.

Отже, у квітні 2023 року жителі України зможуть відпочити в такі дати: 1, 2, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29 і 30 числа.

Комендантська година в Україні на Великдень-2023

Згідно з інформацією від Київської міської військової адміністрації (КМВА), на Великдень, який припадає на ніч із 15 на 16 квітня, комендантська година в Києві діятиме з 00:00 до 05:00 ранку.

Попри це в КМВА запевняють, що всі потреби вірян буде задоволено й священнослужителі проводитимуть служби з ночі. Богослужіння транслюватимуться онлайн на центральних телевізійних каналах, а також на платформах YouTube та Facebook.

Жителі Києва зможуть освятити свої великодні кошики після закінчення комендантської години, що діятиме в ніч на 16 квітня, з 00:00 до 05:00 ранку.

Київська міська військова адміністрація нагадала, що під час комендантської години на вулицях та в громадських місцях перебувати заборонено, а переміщатися можна лише за наявності спецперепустки або пішки. Влада закликала мешканців і гостей столиці правильно розрахувати час і повернутися додому до початку комендантської години.

Тут можна прочитати про рецепт пасок на Великдень 2023.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉