Facebook Pixel

Випічка на Великдень: 5 простих рецептів паски

Випічка на Великдень: 5 простих рецептів паски

Випічка на Великдень: 5 простих рецептів паски

Ароматна, пишна, здобна, із родзинками та цукатами – такою має бути класична паска на Великдень 2025. The Page зібрав найкращі та найпростіші рецепти, як спекти ці ласощі на свято.

Паска з горіхами та медом

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Олія вершкове – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Мед — 2 ст. ложки
  • Дріжджі сухі – 7 г
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Горіхи (грецькі, фундук) – 100 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

У теплому молоці розчинити дріжджі та цукор. Додати 1 ст. ложку борошна, залишити на 15 хвилин.

Вмішати яйця, мед, розтоплене вершкове масло та ванільний цукор.

Поступово додавати борошно, замісити тісто, накрити і залишити підходити на 1 годину.

Вмішати горіхи, поділити тісто на форми для випікання.

Випікати при 180 °C близько 35-40 хвилин.

Шоколадна паска з цукатами

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця – 4 шт.
  • Олія вершкове – 150 г
  • Шоколад – 100 г
  • Цукати (за смаком) – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Дріжджі сухі – 7 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

Розтопити шоколад та змішати з теплим молоком.

В окремій мисці збити яйця з цукром, додати ванільний цукор та розтоплену олію.

Влити шоколадне молоко в яєчну суміш, потім поступово додавати борошно, замісити тісто.

Додати цукати та залишити тісто підходити на 1,5 години.

Випікати при 180 °C близько 40 хвилин.

Цитрусова паска з мигдалем

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 г
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця – 4 шт.
  • Олія вершкове – 120 г
  • Мигдаль (подрібнений) – 100 г
  • Цедра лимона та апельсина – по 1 ст. ложці
  • Цукор – 100 г
  • Дріжджі сухі – 7 г
  • Сіль – 1/2 ч. ложки

Спосіб приготування:

У теплому молоці розчинити дріжджі та цукор, залишити на 10-15 хвилин.

Вмішати яйця, розтоплену олію та цедру.

Поступово додавати борошно і замісити тісто.

Коли тісто підніметься, додати мигдаль, добре розмішати.

Випікати при 180 °C близько 30 хвилин.

Паска з родзинками та кардамоном

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Олія вершкове – 100 г
  • Родзинки – 150 г
  • Кардамон мелений – 1/2 ч. ложки
  • Цукор – 100 г
  • Дріжджі сухі – 7 г

Спосіб приготування:

У тепле молоко додати дріжджі та цукор, залишити на 15 хвилин.

У мисці змішати яйця, розтоплену олію, цукор та кардамон.

Поступово додавати борошно, замісити тісто.

Після того як тісто підніметься, додати родзинки і ретельно перемішати.

Випікати при 180 °C близько 35 хвилин.

Паска з сиром та ваніллю

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 г
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Олія вершкове – 100 г
  • Сир – 200 г
  • Цукор – 100 г
  • Дріжджі сухі – 7 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

У теплому молоці розчинити дріжджі, додати цукор і залишити на 10 хвилин.

У мисці збити яйця, додати розтоплену олію, сир і ванільний цукор.

Поступово додавати борошно, замісити тісто.

Залишити тісто підходити на 1,5 години, випікати при 180 °C близько 40 хвилин.

Кожен із цих рецептів додасть свій унікальний смак у традиційну паску та додасть різноманітності на стіл.

Подякувати 🎉