Facebook Pixel

11-річний хлопчик знайшов амулет біблійної епохи під час походу в пустелю Негев

11-річний хлопчик знайшов амулет біблійної епохи під час походу в пустелю Негев

11-річний хлопчик знайшов амулет біблійної епохи під час походу в пустелю Негев

11-річний хлопчик вирушив з батьками у похід пустелею Негев та знайшов статуетку-оберіг для дитини, датовану біблійною епохою, приблизно 2500 років тому. Про це повідомляє Livescience.

Цві Бен-Давид і його сім’я йшли в похід біля річки Нахаль Ха-Бесор, що протікає через пустелю Негев на півдні Ізраїлю, коли він помітив предмет, який виявився керамічною статуеткою жінки, повідомили представники Управління старожитностей Ізраїлю (IAA).

Старовинна статуетка, знайдена у пустелі Негев

Старовинна статуетка, знайдена у пустелі Негев

Маленька постать мала великий ніс, шарф, що покривав голову, і схрещені руки під оголеними грудьми. Статуетка, висота якої становила близько 7 см і ширина 6 см, ймовірно, була відлита у формі. Протягом п’ятого та шостого століть до нашої ери такі фігурки зазвичай використовувалися як амулети на удачу, для захисту дітей або для сприяння народжуваності.

Після того, як Бен-Девід знайшов артефакт, його мати Міріам Бен-Девід, професійний гід, зв’язалася з археологом IAA Ореном Шмуелі та домовилася про доставку фігурки до Департаменту національних скарбів IAA для дослідження та збереження.

Шмуелі та Дебора Бен-Амі, куратор залізного віку та перського періоду для IAA, продовжуватимуть досліджувати статуетку, щоб краще зрозуміти, як уявлення про людські фігури були включені в забобонні ритуали в біблійні часи.

Інші типи амулетів у стародавньому світі мали більш незвичайне використання, наприклад, запобігання нападам злих духів, що п’ють кров. Але в давнину, коли медичні знання та розуміння гігієни були обмеженими, не дивно, що люди часто зверталися до амулетів як додаткового захисного стимулу для збереження міцного здоров’я та допомоги в подоланні небезпек і викликів повсякденного життя.

Quote«За відсутності передової медицини амулети давали надію та важливий спосіб звернення за допомогою», — сказав Шмуелі.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉