Швеція офіційно подала заявку на вступ до НАТО

Швеція подала заявку в НАТО. Фото: twitter.com/AnnLinde

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде 17 травня, підписала офіційну заявку на вступ країни до НАТО. Про це повідомляється на її сторінці у Twitter.

«Щойно підписала історичний лист на ім’я Генерального секретаря НАТО від уряду Швеції. Наша заявка на вступ до НАТО офіційно підписана», – написала вона.

Тим часом міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що вступ Фінляндії та Швеції до НАТО особливо нічого не змінить, адже вони вже багато років співпрацюють з Альянсом.

«Фінляндія, Швеція та інші нейтральні країни вже довгі роки беруть участь у військових навчаннях НАТО, їхню територію НАТО враховує у військовому плануванні просування на схід. Тому в цьому сенсі вже, мабуть, немає великої різниці», — заявив Лавров.

Контекст. Швеція 16 травня формально затвердила намір подати заявку на членство в Північноатлантичному альянсі – відповідне рішення ухвалив уряд країни.

15 травня Фінляндія оголосила, що має намір подати заявку на членство в НАТО. Ця країна та Швеція переглянули свою безпекову політику після початку повномасштабної російської агресії проти України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ уже сказав, що в разі подання заявок Швецію та Фінляндію швидко і без проблем приймуть до Альянсу.

Читати на The Page