Facebook Pixel

Швеція офіційно ухвалила рішення про подання заявки на членство в НАТО

У правлячій соціал-демократичній партії Швеції заявили, що офіційно ухвалили рішення про подання заявки на членство в Північноатлантичному альянсі НАТО.

При цьому королівство не буде розміщувати ядерну зброю, заявила влада.

«На своєму сьогоднішньому засіданні 15 травня 2022 року правління партії соціал-демократів вирішило, що партія працюватиме над тим, щоб Швеція подала заявку на членство в НАТО. Таким чином, соціал-демократи вимагатимуть, щоб Швеція, у разі схвалення заявки НАТО, висловила односторонні застереження проти розміщення ядерної зброї та постійних баз на шведській території», — йдеться у заяві.

Сьогодні також Фінляндія вирішила подати заявку на вступ до НАТО. Про це повідомив президент Фінляндії Саулі Нііністе.

Напередодні президент Фінляндії провів телефонну розмову з президентом РФ Путіним, в якій розповів йому про намір країни подати заявку на вступ до НАТО найближчими днями. У ході бесіди він наголосив, що на рішення Фінляндії вступити до НАТО вплинули вимоги РФ щодо безпеки наприкінці 2021 року та повномасштабна війна проти України.

Нагадаємо, що 24 лютого керівництво РФ оголосило про своє рішення розпочати новий етап війни проти України. Приводом до війни стали прохання допомоги політичних верхівок квазі державних утворень ЛНР і ДНР.

Військове вторгнення стало причиною безпрецедентних історія санкцій проти РФ із боку США та його союзників.

Подякувати 🎉