Facebook Pixel

Швеція офіційно подала заявку на вступ до НАТО

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде 17 травня, підписала офіційну заявку на вступ країни до НАТО. Про це повідомляється на її сторінці у Twitter.

Quote«Щойно підписала історичний лист на ім’я Генерального секретаря НАТО від уряду Швеції. Наша заявка на вступ до НАТО офіційно підписана», – написала вона.

Тим часом міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що вступ Фінляндії та Швеції до НАТО особливо нічого не змінить, адже вони вже багато років співпрацюють з Альянсом.

Quote«Фінляндія, Швеція та інші нейтральні країни вже довгі роки беруть участь у військових навчаннях НАТО, їхню територію НАТО враховує у військовому плануванні просування на схід. Тому в цьому сенсі вже, мабуть, немає великої різниці», — заявив Лавров.

Контекст. Швеція 16 травня формально затвердила намір подати заявку на членство в Північноатлантичному альянсі – відповідне рішення ухвалив уряд країни.

15 травня Фінляндія оголосила, що має намір подати заявку на членство в НАТО. Ця країна та Швеція переглянули свою безпекову політику після початку повномасштабної російської агресії проти України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ уже сказав, що в разі подання заявок Швецію та Фінляндію швидко і без проблем приймуть до Альянсу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉