Facebook Pixel

Дистанційка з хорошою зарплатою: чого чекають від роботи українські та європейські міленіали

Майже половина українських міленіалів, тобто людей віком від 25 до 35 років, незадоволені компаніями, у яких працюють. Про це свідчать дані нового дослідження компанії Gradus Research.

Так, у працевлаштованих жителів України, Польщі, Франції, Великої Британії, Іспанії, Італії, Німеччини та Нідерландів, яким 25 — 35 років, поцікавилися, що для них важливо в їхній роботі та чи задоволені вони тим, як розвивається їхня кар'єра.

Так, 45% українців-міленіалів низько оцінили організації, де вони зараз працюють. Наприклад, у Польщі цей показник сягнув 52%, а в Нідерландах своєю роботою задоволені аж 90%.

У середньому в усіх країнах Європи, де проводилося дослідження, показник незадоволеності роботою порівняно однаковий — 30 — 40%.

Як міленіали оцінюють компанії, в яких працюють. Джерело: Gradus Research

Як міленіали оцінюють компанії, в яких працюють. Джерело: Gradus Research

Що найголовніше в роботі для міленіалів у різних країнах світу

В Україні головним аспектом у роботі респонденти найчастіше називали розмір заробітної плати. Цей пункт важливий для 24% опитаних. Ще 15% відмітили важливість балансу між роботою та життям. А от можливість кар'єрного зростання для українців є не надто важливою — лише 6% опитаних назвали цей пункт головним для себе.

Якщо порівняти дані з іншими країнами, то для британських міленіалів у роботі найважливішим є її баланс із життям (18%), а для німецьких — гнучка модель роботи (21%). У Франції міленіали називають найважливішою для себе команду, у якій вони працюють (22%), а для поляків однаково важливими є баланс між роботою та життям і винагорода за роботу (по 17%).

Що для міленіалів важливо в роботі. Дослідження Gradus Research

Що для міленіалів важливо в роботі. Дослідження Gradus Research

Які умови праці є найважливішими для міленіалів

Як показує дослідження, молоді фахівці найчастіше хочуть працювати з гнучким графіком роботи та віддалено. Особливо це важливо для українців, французів, італійців (18%) та іспанців (17%).

Часто міленіали називають важливим також зростання на роботі та розширення робочих можливостей.

У деяких країнах, зокрема, у Німеччині та Польщі, молоді спеціалісти хотіли б менше працювати.

А от якесь наставництво для міленіалів чи спілкування з якимись фахівцями в галузі для навчання є не надто важливим (у середньому це підтримують приблизно 5% усіх опитаних).

В яких умовах хочуть працювати міленіали. Джерело: Gradus Research

В яких умовах хочуть працювати міленіали. Джерело: Gradus Research

Quote«Наше дослідження демонструє, що для того, щоб бути привабливішими для молодих талантів, компаніям варто запроваджувати гнучкий графік… Ми бачимо, що респонденти з усіх опитаних країн здебільшого вважають найважливішим чинником можливість працювати звідусіль», — зазначила соціологиня, засновниця та директорка Gradus Research Євгенія Близнюк.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉