Facebook Pixel

Зеленському вдруге відмовили у виступі на «Оскарі»

Американська кіноакадемія вдруге відмовляє президенту України Володимиру Зеленського у виступі на церемонії вручення «Оскару». Про це пише американське видання Variety.

За даними видання, Майкл Сімпсон, агент продюсерського центру WME, звернувся до Кіноакадемії з проханням включити виступ президента України в церемонію нагородження, але йому відмовили. Академія відмовилася надавати коментарі виданню із цього приводу.

Це не вперше, коли Кіноакадемія відмовляється від виступу Зеленського. Минулого року продюсер «Оскару» Вілл Пекер відмовив у виступі Зеленському. Джерела видання говорять, що Пакер висловив стурбованість тим, що Голлівуд приділяє увагу Україні лише тому, що постраждалі від війни білого кольору шкіри. За його словами, Голлівуд, навпаки, ігнорує війни по всьому світу, які торкаються людей іншого кольору. На запит про коментар Пакер не відповів. Незрозуміло, які причини відмови цього року, проте Академія традиційно вважає за краще зосереджуватися на внеску кінематографічної спільноти й триматися якомога далі від чогось політичного.

Нагадаємо, що за версію журналу Time торік «Людиною року» стали президент Володимир Зеленський і «український дух». Як пишуть у Time, процес вибору «людини року», а саме того, хто чи що вплинуло на події останніх 12 місяців, може бути важким. Однак вибір цього року був найоднозначнішим за всю історію.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉