Facebook Pixel

Не тільки youtube: 5 молодих підприємців, що заробили свій капітал до 18 років

Навряд чи десятирічний хлопець з США думав про великі заробітки, коли заради шкільного проєкту вирішив стригти газони сусідам за гроші. За три роки він вийшов на шестизначні прибутки. У 27 років Еміль Мотика має за плечима 14-річний досвід у бізнесі та розвиває власний стартап. The Page розповідає про бізнес-вундеркіндів, що заробили свої перші капітали до 18 років.

Крістіан Оуенс зробив мільйон на вмінні продавати

Британський хлопчик Крістіан Оуенс відкрив свою першу компанію у 14, а вже у 16 заробив свій перший мільйон доларів. У сім років в Крістіана з’явився комп’ютер. За три роки юний фанат Стіва Джобса придбав Mac і самостійно навчився веб-дизайну. У 2008 році він розробив простий сайт Mac Bundle Box, через який продавав пакети програм Mac OS X за зниженою ціною та протягом обмеженого часу. За два роки хлопець заробив 700 тис. фунтів стерлінгів, що дорівнює мільйону доларів, частину пожертвував на благодійність. Після цього відкрив ще одну фірму.

Крістіану Оуенсу зараз 23 роки, в нього нова успішна компанія, він читає лекції про бізнес і веде підкасти. Фото з профілю у Twitter

Крістіану Оуенсу зараз 23 роки, в нього нова успішна компанія, він читає лекції про бізнес і веде підкасти. Фото з профілю у Twitter

«Немає чарівної формули для бізнесу, потрібна наполеглива робота, рішучість і бажання зробити щось велике», — слова юного мільйонера в інтерв’ю Daily Mail здаються цитатою дорослого та досвідченого бізнесмена.

Зараз Крістіан Оуенс є засновником і генеральним директором Paddle, платформи, яка допомагає понад 2 тис. B2B компаніям програмного забезпечення продавати в 245 країнах світу.

Еміль Мотика: загублені м’ячі для гольфу також чогось варті

Еміль, що народився у Колорадо, у першому класі почав продавати м’ячі для гольфу, які збирав біля поля для гольфу. Він чистив загублені м’ячі та продав їх по долару біля свого дому.

Еміль Мотика у 27 років продовжує розвивати бізнес на газонокосарках, але тепер він їх продає. Фото з профілю в LinkdIn.

Еміль Мотика у 27 років продовжує розвивати бізнес на газонокосарках, але тепер він їх продає. Фото з профілю в LinkdIn.

У третьому класі в якості домашнього завдання — розробити свій бізнес-проєкт — Мотика створив свою першу компанію, що займалася стрижкою газонів. Одного разу його дядько попросив Еміля підстригти газон за $10, потім його сусіди попросили про те ж саме, так все і почалося. В 2009 році, коли Мотиці виповнилося 13 років, компанія принесла йому перші $135 тис.

Потім за три роки він об’єднав понад десять фірм, щоб надавати сезонні послуги тисячам клієнтів та заробляв від $250 тис. до $300 тис. на рік.

Наразі Мотика розвиває стартап Scythe, що продає повністю автономну електричну косарку, яка допомагає професіоналам ландшафтного дизайну працювати більш ефективно.

Адора Світак: молодість її перевага

У 6 років в Адори з’явився перший комп’ютер та вона почала писати есеї на різні теми. У віці 9 років вона опублікувала роман «Ян у масці». Далі працювала як письменниця, журналістка, оратор та організатор конференцій.

У лютому 2010 року у віці 12 років дівчинка виступила на TED Talks у серії лекцій «Чому дорослі можуть навчитися у дітей». На сьогодні цей виступ на Youtube переглянули понад 22 млн разів.

Лекція на TED Talks Адора Світак "What adults can learn from kids"

Адора стверджувала, що її молодість є однією з найсильніших сторін: дитячий розум може обійти проблеми, перешкоди та виклики, де дорослий зупинився б.

Райан Каджі — наймолодший youtube-блогер

У 2017 році, у віці 6 років, Райан Каджі став наймолодшою людиною, яка коли-небудь потрапила до списку багатіїв Forbes, заробивши $11 млн, коли його батьки знімали, як він переглядає іграшки. Тепер, коли Каджі майже вийшов із епохи іграшок, його канал звернувся до роликів «зроби сам».

Відео про Райана Каджі — наймолодшого youtube-мільйонера

Раян Каджі визнаний «Найбільш високооплачуваним користувачем YouTube 2020 року» за версією Forbes. Він зберіг своє місце № 1 із загальним заробітком $29,5 млн.

Леанна Арчер: мільйон за рецепт прабабусі

Леанні Арчер було лише дев’ять, коли вона за рецептом своєї гаїтянської прабабусі почала готувати та продавати домашні засоби догляду за волоссям. Сьогодні вона є генеральним директором власної компанії.

Одна з наймолодших СЕО у світі Леанна Арчер заробила свій перший $1 млн у 16 років. Фото з її профіля в LinkdIn

Одна з наймолодших СЕО у світі Леанна Арчер заробила свій перший $1 млн у 16 років. Фото з її профіля в LinkdIn

Одна з наймолодших СЕО у світі Леанна Арчер заробила свій перший $1 млн у 16 років. Фото з її профіля в LinkdIn

Арчер почала отримувати замовлення ще до того, як про це дізналися її батьки. Перші $100 пішли на отримання бізнес-ліцензії. У 2005 році, коли дівчинці було вісім років, її тато створив базовий веб-сайт, щоб люди могли купувати продукт онлайн. Свій перший мільйон вона заробила у 16 років.

У 2008 році Леанна заснувала Освітній фонд Леанни Арчер на Гаїті, звідки походить її родина. Її організація спрямована на забезпечення триразового харчування та навчання майже 200 дітей у безпечному середовищі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉