Facebook Pixel

Британія допоможе 10 українським громадам провести відновлення

Уряд Великої Британії допоможе розробити та реалізувати програми відновлення 10 громадам, які перемогли в конкурсі Мінрозвитку. Про це Стефан Коссофф, директор розвитку програм посольства Великої Британії в Україні, повідомив під час конференції «Планування відновлення в громадах: стратегія та реалізація» у Києві 14 грудня 2023 року.

Quote«Я бачив українську демократію в дії. Уряд Британії підтримує всі місцеві програми відновлення та економічного добробуту громад. Саме громади є рушіями відновлення країни та децентралізації. Британський уряд співпрацюватиме з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, щоб надати практичну допомогу в процесі відбудови України», – підкреслив Коссофф.

Які 10 громад отримають допомогу у відновленні від Великої Британії

За даними Мінрозвитку, заявки на участь у конкурсі надіслали загалом 487 українських громад, що постраждали внаслідок російської агресії. Допомогу отримають 10 з них:

  • Ладижинська громада (Вінницька область);
  • Новобузька громада (Миколаївська область);
  • Кароліно-Бугазька громада (Одеська область);
  • Гоголівська громада (Полтавська область);
  • Роменська та Дубов’язівська громади (Сумська область);
  • Новопокровська громада (Харківська область);
  • Сосницька, Бобровицька та Михайло-Коцюбинська громади (Чернігівська область).

Всі вони отримали статус територій відновлення, пошкодження критичної та соціальної інфраструктури. Ці громади вже надіслали на розгляд об’єкти, які планують відновлювати та для яких потрібне фінансування на розробку проєктно-кошторисної документації.

Quote«Саме спроможні громади стануть драйвером відновлення всієї України», коментує Олександр Кубраков, віцепрем'єр з відновлення (який на конференцію не доїхав).

Хоча фінансування отримають тільки десять громад, всі 487, що подали заявки на конкурс, зможуть навчитись: як підготувати проєкти, щоб залучити міжнародні донорські кошти, як будувати найпростіші геоінформаційні системи, як підвищити енергоефективність в громаді.

Що відомо про проєкт «Планування відновлення в громадах»

Проєкт Good Governance Fund «Планування відновлення в громадах» – ініціатива, що підтримує територіальні громади України у відновленні та допомагає державі управляти проєктами регіонального розвитку.

Проєкт реалізується спільно з Мінрозвитку за підтримки уряду Великої Британії та втілюється Abt Britain і KPMG в Україні.

Які 10 громад отримають допомогу у відновленні від Великої Британії. Інфографіка — Мінрозвитку

Які 10 громад отримають допомогу у відновленні від Великої Британії. Інфографіка — Мінрозвитку


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉