Facebook Pixel

Росіяни вранці атакували Ладижинську ТЕС. Пошкоджено енергетичне обладнання станції

Російська армія другий день поспіль завдає ударів по українській енергетичній інфраструктурі. У вівторок вранці, 11 жовтня, окупанти атакували Ладижинську ТЕС на Вінниччині.

Quote«Вранці російські терористичні війська здійснили обстріл Ладижинської ТЕС дронами-камікадзе. Пошкоджено енергетичне обладнання станції. На щастя, обійшлося без жертв», — повідомляє пресслужба підприємства.

Зазначається, що нині на станції перебуває лише критично необхідний персонал. На період повітряної тривоги, що ввімкнулася в області приблизно о 7:00, усі вони перебували в укритті.

На місці влучань уже розпочали роботу відповідні служби. Енергетики проведуть оцінку шкоди, завданої об’єкту, коли це дозволить безпекова ситуація в регіоні.

Контекст. За даними ДСНС, після вчорашнього масованого ракетного удару на 7 годину ранку досі без електрики залишаються мешканці 301 населеного пункту в Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській і Хмельницькій областях.

В «Укренерго» планують проводити віялові відключення декілька днів. Це дасть змогу якомога швидше відновити стабільне електропостачання всіх споживачів. ДТЕК уже оприлюднив графік аварійних відключень у Києві та області на 11 жовтня.

У Міненерго повідомили, що з 11 жовтня Україна змушена припинити експорт електроенергії через пошкодження енергетичних об’єктів російськими ракетами.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉