Facebook Pixel

Російські загарбники гатять по енергетичній інфраструктурі, у багатьох містах перебої з електрикою

У понеділок, 10 жовтня, російські окупанти масовано пускають ракети по Україні. Прильоти зафіксовано в більшості областей нашої країни. Гатять, зокрема, по енергетичній інфраструктурі.

«Ворог здійснює ракетну атаку на енергетичні об'єкти та цивільну критичну інфраструктуру. У містах і населених пунктах можливі перебої з енергоживленням. Енергетики оперативно застосовують резервні схеми живлення та працюють над усуненням пошкоджень», — інформує «Укренерго».

Про перебої зі світлом повідомляють жителі Львівщини, Київщини, Житомирщини, Полтавщини.

Quote«Ворог завдав удару по енергетичній інфраструктурі Житомирщини. Частину споживачів уже переведено на резервні джерела живлення. Роботи з ліквідації наслідків тривають», — повідомив очільник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

У Львові містяни пишуть про зникнення світла в деяких районах унаслідок вибуху.

Quote«Офіційно: зафіксували удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури Львівської області. Більше інформації згодом. Жителі Львівщини, залишайтеся в укриттях, є загроза нових ракетних ударів», — повідомив голова місцевої ОВА Максим Козицький.

Мер Львова Андрій Садовий інформує також про перебої з мобільним зв’язком у місті.

Quote«Зафіксовано вибух на об’єкті критичної інфраструктури у Львові. Відповідні служби виїхали на місце.Через відсутність електроенергії тимчасово зупинено роботу міських ТЕЦ. Тому наразі гаряча вода не подається. Запустили резервні електрогенератори на кількох насосних станціях, щоб відновити водопостачання міста. Частина міста без електроенергії. Не працює третина світлофорів», — написав він.

У Дніпрі через перебої в електропостачанні тимчасово припинено водопостачання по вулицях Кожем'яки, Дарницькій, Путилівській, Дівочій, Знаменівській і прилеглих до них. Через можливі проблеми з енергопостачанням можуть бути перебої з водою також і за іншими адресами.

Після ракетного удару в Києві горить ТЕЦ.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Низка міст і сіл на Черкащині також залишилися без світла, повідомив керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Через прильоти на території Хмельницької ОТГ є перебої з постачанням електроенергії, повідомили в Хмельницькій ОВА.

Повідомляють також про щонайменше два вибухи на одній із ТЕЦ в Івано-Франківській області.

У кількох областях також спостерігаються збої в роботі інтернету. З-поміж них – Хмельницька, Львівська, Полтавська, а також Харків і Житомир.

«Укрзалізниця» попередила про можливі затримки поїздів на західному напрямку через пошкодження контактної мережі. Резервні тепловози вже готуються, аби забезпечити безперервний рух.

Подякувати 🎉