Facebook Pixel

Кубраков не відмовився від намірів легалізувати #5655 постановою Кабміну

Міністерство розвитку громад винесло на громадське обговорення проєкт постанови КМУ, що фактично дублює законопроєкт #5655 – «Про реалізацію експериментальних проєктів у сфері містобудівної діяльності».

Лінк на проєкт Мінрозвитку виклав о 15:27 у середу, 13 грудня, вже після того, як українські медіа попередили, що проєкт може бути внесений на засіданні уряду «з голосу».

Quote«Проєкт постанови дуже подібний до розробленої нами містобудівної реформи. Рік тому за неї проголосувала більшість парламентарів», – аргументує віцепрем’єр з відновлення Олександр Кубраков.

Щоправда, віцепрем’єр не уточнює:

Quote«Найближчими тижнями кожен може долучитися до громадських обговорень постанови і надіслати свої обґрунтовані пропозиції. … Здається, жодна з реформ за останні 10 років ще не була під такою пильною увагою і не розбиралася на молекули. Ми вітаємо це і продовжуємо бути максимально відкритими як до фахової критики, так і до конкретних пропозицій», – визнає Кубраков.

З кінця лютого 2023 року профільний комітет з місцевого самоврядування та містобудування у співпраці з професійними організаціями працює над проєктом Містобудівного кодексу України, який має покласти край скандальному протягуванню #5655 в парламенті.

Подякувати 🎉