Facebook Pixel

Цей день в історії. 24 жовтня – Велика депресія та продаж «Криворіжсталі»

24 жовтня у світі відзначають Міжнародний день ООН та день дій на захист клімату. The Page розповідає, які історичні події відбулися 24 жовтня в Україні та світі.

У 1857 році в британському місті Шеффілд засновано перший у світі футбольний клуб.

У 1861-му президент США Авраам Лінкольн одержав перше у світі трансконтинентальне телеграфне повідомлення з Каліфорнії.

24 жовтня 1929 року, в четвер, з обвального падіння акцій на біржі почалася Велика депресія в США та перша глобальна економічна криза.

За десять років, 1939-го, у продажу вперше з’явились нейлонові панчохи. За кілька років вони набули такої популярності, що жінки у Європі, охопленій Другою світовою війною, фарбували ноги горіховим соком та малювали собі шви, імітуючи панчохи.

У 1941-му почалася німецька окупація Харкова.

24 жовтня 1945 року урочисто відкрито Організацію Об'єднаних Націй.

У 1952-му президент США Дуайт Ейзенхауер оголосив війну в Кореї «хрестовим походом проти комунізму»

У 1956 році СРСР ввів війська в Угорщину для придушення революції. Щоправда, політика президента Угорщини Віктора Орбана доводить, що він не виніс уроків з історії радянської спадщини.

24 жовтня вважається чорним днем для космонавтики. У 1960-му в цей день на космодромі Байконур за пів години до першого пуску вибухнула ракета конструктора Михайла Янгеля. Внаслідок аварії загинули до 126 осіб – це найбільша катастрофа в історії ракетної техніки. За три роки, у 1963-му, на Байконурі вибухнула ракета конструктора Сергія Корольова, загинули 8 людей.

У 1990 році Верховна Рада УРСР скасувала ст. 6 Конституції про керівну роль Комуністичної партії.

У 2005-му Фонд держмайна України провів повторний аукціон з продажу «Криворіжсталі». Найбільший металургійний комбінат придбала компанія індійського промислового магната Лакшмі Міттала.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉