Facebook Pixel

Через війну в Україні ArcelorMittal втратив $1,026 млрд – річний звіт

У IV кварталі 2022 року світовий гірничо-металургійний гігант ArcelorMittal зазнав $1,026 млрд збитків від втрат, руйнувань і зупинення виробництва на своєму українському комбінаті «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Про це йдеться у звіті компанії за 2022 рік.

Компанія визнає, що через «конфлікт із росією, що триває», українське підприємство значно знизило рівень виробництва та продажів. Зараз неможливо визначити строк, коли операційна діяльність комбінату в Кривому Розі повернеться до нормального рівня активності. Додаткові проблеми виробництво зазнає через атаки на українську енергетичну інфраструктуру.

Через «зростання геополітичної напруги» (так у звіті називають агресію рф проти України — The Page) також суттєво зросли банківські ризики.

З 24 лютого 2022 року на фронті загинули 69 співробітників «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Quote«Щодня нас вражає сила та стійкість наших українських колег: тих, хто пішов до армії, щоб боротися за свободу своєї країни; тих, хто є щодня приходить на роботу з упевненістю, що агресія не переможе й вони забезпечать функціонування свого підприємства та своєї країни. Щодня ми думаємо про вас і молимося, аби 2023 рік став роком відновлення миру», — прокоментував Адітья Міттал, генеральний директор ArcelorMittal.

Варто зауважити, що цей абзац відсутній у міжнародному варіанті коментаря пана Міттала.

Контекст. У 2022-му АМКР скоротив обсяги виробництва в 5 разів, виробничі потужності компанії було завантажено не більш як на 20 — 25%.

Подякувати 🎉