Facebook Pixel

Україна отримає перший транш із 18 млрд євро макрофіну від ЄС цього тижня

Україна вже цього тижня отримає першу частину коштів із пакета макрофінансової допомоги від ЄС загальним обсягом 18 млрд євро, заявили віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс і прем'єр України Денис Шмигаль.

Quote«Маю за честь підписати Меморандум про взаєморозуміння з боку ЄС щодо надання Україні європейського фінансування у 2023 році до 18 млрд євро у вигляді позик. Першу виплату в розмірі 3 млрд буде здійснено не пізніше ніж цього тижня. Це дасть змогу Україні закривати найнагальніші потреби, маючи стабільне надходження коштів протягом року», — повідомив Домбровскіс.
Quote«Україна та ЄС щойно підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо надання 18 млрд євро макрофінансової допомоги. Цього тижня очікуємо отримати транш у розмірі 3 млрд євро. Вдячний Урсулі фон дер Ляєн і Валдісу Домбровскісу. Це допоможе Україні надалі підтримувати макрофінансову стабільність», — зазначив Денис Шмигаль.

Посол ЄС Матті Маасікас нагадав, що це буде перший транш міжнародної фінансової допомоги для України у 2023 році.

Нагадаємо, що однією з умов вступу України у ЄС є припинення війни та виведення російських військ з української території. За словами заступника голови Єврокомісії, Україна не зможе стати членом Європейського Союзу доти, доки на її території перебувають російські війська.

Подякувати 🎉