Facebook Pixel

У «Дії» уклали перші шлюби онлайн

Україна стала першою країною, яка провела онлайн-реєстрацію шлюбу у реальному часі. В останні вихідні три пари офіційно стали чоловіком та дружиною через відеозв'язок.

Серед перших, хто одружився, були активіст, військовий та народний депутат Роман Лозинський, а також фахівчиня із соціальних та поведінкових комунікацій, викладачка УКУ Світлана Кисельова. Це випробування технології особливо значуще для пар, що перебувають на відстані один від одного.

Перше у світі весілля у «Дії» стало унікальним досвідом для всього світу. Процес одруження був цифровізований, що дозволяє військовослужбовцям, парам на відстані та всім зацікавленим реєструвати шлюб онлайн. На бета-тестування сервісу вже зареєструвалося 2500 пар, що підтверджує значущість цифровізації в сучасній культурі.

Роботи з тестування шлюбу онлайн у «Дії» продовжуються, і незабаром цей сервіс стане доступним кожному українцю, як зазначив Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, а також міністр цифрової трансформації.

Так, незабаром не доведеться відвідувати ДРАЦС для реєстрації шлюбу. Тепер можна вибрати вільну дату та час, щоб очікувати посилання на реальну церемонію через відеозв'язок. Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично набуде чинності, а фізичний документ можна буде замовити з доставкою «Укрпоштою» або забрати у відділенні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉