Facebook Pixel

Адміністрація Байдена зможе законно конфіскувати активи рф і передати їх Україні

20 квітня 2024 року Палата представників ухвалила законопроєкт №8035 про невідкладну допомогу Україні на $60,84 млрд. Крім цього, на засіданні ухвалили законопроєкт (REPO Act), що дозволить адміністрації Байдена конфіскувати активи рф, які заморозили у США, і передати їх на відбудову Україні. Про це пише NBS News.

Що відомо про REPO Act, який дозволить США передати заморожені активи рф Україні

REPO Act – законопроєкт, який дозволить адміністрації Байдена конфіскувати заморожені російські активи в банках США та передати їх до спеціального фонду для України. Це частина допомоги від Штатів, яку нарешті ухвалили після місяців застою у Конгресі.

Понад $6 млрд із $300 млрд заморожених російських активів зберігаються в банках США. Більшість активів знаходяться в Європі, зокрема у Німеччині і Франції, а найбільше з них – у депозитарії цінних паперів Euroclear у Бельгії.

Тривалий час провідні країни не можуть остаточно вирішити, як передати заморожені активи рф Україні, щоб не порушувати міжнародне право і не вплинути на валютні ринки.

Зокрема, Сполучені Штати побоювалися конфісковувати російські кошти, оскільки інші країни можуть припинити інвестувати в США, що може негативно вплинути на економіку в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, 20 квітня 2024 року Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт №8035 про невідкладну допомогу Україні на $60,84 млрд. За проєкт проголосували 311 конгресменів, проти – 112, один конгресмен утримався.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉