Facebook Pixel

Справа «Львівського арсеналу»: Суд не обрав запобіжний захід ексчиновнику Міноборони

Суд не обрав запобіжний захід екскерівнику департаменту військово-технічної політики Міноборони Олександру Лієву. Його звинувачують у спробі крадіжки 1,5 млрд грн на мінах для ЗСУ

Про це повідомило «Суспільне».

Прокурори просили про тримання під вартою та заставу в розмірі 268 млн грн, однак суд відмовив в клопотанні. Лієва та ще чотирьох людей підозрюють у розкраданні майже 1,5 мільярда гривень на закупівлі снарядів для ЗСУ.

Справа «Львівського арсеналу»: деталі

Міноборони уклало контракт з із маловідомою фірмою «Львівський арсенал» 11 листопада 2022 року. Через кілька днів після цього міністр оборони Олексій Резніков дав дозвіл на проведення передоплати за контрактом – майже 100% суми угоди.

Компанія заявляла, що має експортну ліцензію в одній із країн Європейського Союзу. Незадовго до підписання контракту з МУО Кабмін вніс «Львівський арсенал» в офіційний перелік так званих спецімпортерів зброї.

Поставки мали розпочатись уже в грудні 2022 року і повністю закінчитись до кінця лютого 2023 року, але станом на кінець липня жодної міни за передплаченим контрактом Міноборони не отримало.

Виявилося, що мін у постачальника «Львівського арсеналу» не було, а міни знаходилися в іншій країні, ліцензії до якої у фірми немає.

За даними Youcontrol, ТОВ «Львівський арсенал» володіє екснардеп Юрій Збітнєв.

26 січня Міністерство оборони України виграло суд на більш ніж 1,5 мільярда гривень у справі ТОВ «Львівський арсенал».

Нагадаємо, що у Чернігівський області аудит Міноборони виявив порушення в одній із військових частин на 38,8 млн грн. Командира частини підозрюють у крадіжці на генераторах. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉