Facebook Pixel

СБУ оголосила у розшук російського олігарха Михайла Фрідмана

СБУ оголосила у розшук власника «Альфа-Груп», російського олігарха Михайла Фрідмана. Це було зумовлено тим, що компанії олігарха продовжують працювати на російський ВПК навіть під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це пише МВС.

5 вересня 2023 року Служба безпеки України склала підозру на російського олігарха Михайла Фрідмана. Його підозрюють у фінансуванні війни проти України. За даними правоохоронців, банк Фрідмана у росії Альфа-Банк кредитує російських військових та оборонні підприємства рф. А фірми олігарха постачають у російські військові частини сухпайки, одяг та іншу продукцію під торговим знаком «армия россии».

Яка доля Фрідмана зараз

Фрідман входить до переліку санкцій ЄС через вторгнення росії в Україну. ЄС називає Фрідмана «провідним російським фінансистом і помічником найближчого оточення путіна».

20 жовтня 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів санкції проти 1374 компаній та 256 російських бізнесменів. Серед них і Михайло Фрідман, який володіє ABH Ukraine Limited. Шляхом санкцій його активи в Україні віддано в розпорядження АРМА.

3 грудня 2022 року Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великої Британії затримало Михайла Фрідмана.

Олігарху було висунуто звинувачення у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ і наданні неправдивих свідчень. Його відправили під домашній арешт.

4 квітня 2023 року Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великої Британії (NCA) припиняє два з трьох напрямів розслідування щодо російського мільярдера Михайла Фрідмана після 4 місяців арешту. З жовтня олігарх переїхав до Ізраїлю і наразі регулярно приїздить до москви.

18 серпня 2023 року БЕБ склало підозру російському олігарху у відмиванні 100 млн грн Sense Bank.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉