Facebook Pixel

Велика Британія зняла звинувачення з власника «Альфа-Банку» Михайла Фрідмана

Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великої Британії (NCA) припиняє два з трьох напрямів розслідування щодо російського мільярдера Михайла Фрідмана після 4 місяців арешту.

Про це пише Financial Times.

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю припинило розслідування щодо 58-річного російського бізнесмена Михайла Фрідмана за підозрою в змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ і надання неправдивих свідчень. За даними видання, правоохоронці все ще розслідують ймовірні злочини, пов'язані з відмиванням грошей.

За словами одного з джерел, обидві сторони також сперечаються щодо ордера, використаного для рейду.

«Скорочення масштабів розслідування NCA щодо Фрідмана є невдачею для нового осередку агентства боротьби з клептократією, який був створений для боротьби з корумпованими елітами та особами, пов'язаними з Кремлем, які відмивали свої активи у Великій Британії після вторгнення Володимира Путіна в Україну», – пише видання.

Нагадаємо, що 3 грудня 2022 року Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великої Британії затримало Михайла Фрідмана.

Олігарху було висунуто звинувачення у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ і надання неправдивих свідчень. Його було відправлено під домашній арешт.

Фрідман входить до списку санкцій ЄС через вторгнення росії в Україну. ЄС називає Фрідмана «провідним російським фінансистом і помічником найближчого оточення путіна».

З 1 грудня 2022 року мережа «Альфа-банку Україна» змінила назву на Sense Bank. Про можливу націоналізацію «Альфа-банку Україна» почали говорити ще влітку. Акціонери довго обговорювали необхідність докапіталізації банку на $1 млрд. Також українські парламентарі 15 березня 2023 року зареєстрували законопроєкт, який спростить націоналізацію російських банків, зокрема й Sense Bank.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉