Facebook Pixel

У Лондоні затримали російського олігарха: його підозрюють у відмиванні грошей

Національне агентство Великобританії з боротьби зі злочинністю повідомило, що затримало у Лондоні російського олігарха за підозрою у відмиванні грошей.

Олігарху висунули звинувачення у відмиванні грошей, змові з метою обману міністерства внутрішніх справ і змові з метою вчинення неправдивих свідчень.

Британське кримінальне відомство також повідомило, що бізнесмен був серед трьох чоловіків, затриманих у «багатомільйонній резиденції» в Лондоні. Усіх трьох чоловіків відпустили під заставу, повідомляє агентство.

У NCA не зазначили особу бізнесмена, проте закордонні ЗМІ повідомляють, що це міг бути Міхаїл Фрідман, керівник «Альфа Груп», однієї з найбільших приватних інвестиційних груп рф.

Фрідман входить до списку санкцій ЄС через вторгнення росії в Україну. ЄС називає Фрідмана «провідним російським фінансистом і помічником найближчого оточення путіна».

Вчора, 3 грудня, «Альфа Груп» оприлюднила заяву про те, що Фрідман не заарештований. Проте в заяві не йдеться про те, чи був Фрідман звільнений під заставу, уточнює Politico.

Контекст. Нагадаємо, в Україні працює «Альфа-Банк Україна», який нещодавно змінив назву на Sense Bank. Розмови про те, що з «Альфа-банком Україна» «треба щось вирішувати», розпочалися практично одразу після 24 лютого. Основна їхня причина полягає в тому, що банк належить росіянам, які потрапили під західні та українські санкції.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉