Facebook Pixel

СБУ повідомила про підозру комуністу Петру Симоненку

СБУ повідомила про підозру за двома статтями Кримінального кодексу колишньому лідерові українських комуністів Петру Симоненку. Під час окупації Київщини він втік до росії в супроводі ворожого спецназу. Про це інформує пресслужба Служби безпеки.

Quote«На період окупації Київщини він звернувся до вищого військово-політичного керівництва росії щодо його «евакуації» до країни-агресора. Щоб вивезти Симоненка з його родиною із захопленого на той час селища Березівка Макарівського району, кремль розпорядився відправити туди загін спецназу рф», — йдеться в повідомленні.

Екснардеп особисто зустрічав росіян і навіть поселив їх у власному будинку. 4-8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ допоміг Симоненкові та його близьким виїхати до білорусі через ворожі блокпости. Згодом підозрюваний переїхав до росії.

Чим Петро Симоненко займається у росії

Симоненко отримав посаду заступника голови «Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання «Союз комуністичних партій – комуністичної партії радянського союзу». Підпорядковується воно компартії росії.

Ба більше, у жовтні 2022 під час виступу на званій «22-й Міжнародній зустрічі комуністичних та робітничих партій», яка відбулася в місті Гавана на Кубі Симоненко виправдав захоплення частини України, зокрема й так звані «л/днр», а також підтримав продовження війни росії проти України й застосування москвою ядерної зброї.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉