Facebook Pixel

В Києві побудують дві ТЕЦ, які працюватимуть на спаленні сміття

В Києві побудують дві ТЕЦ, які працюватимуть на спаленні сміття

В Києві побудують дві ТЕЦ, які працюватимуть на спаленні сміття

Київ вивчає досвід інших міст щодо поводження з відходами і планує побудувати ТЕЦ, що працюватимуть на комбінованому паливі та використовуватимуть висококалорійні фракції відходів на різних берегах столиці. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час візиту до Львова.

Представники столичного муніципалітету ознайомилися з будівництвом механіко-біологічного сміттєпереробного комплексу у Львові. Вони також оглянули сміттєвий полігон неподалік села Грибовичі, де здійснюється рекультивація.

За словами Пантелеєва тема управління та поводження з відходами не втратила своєї гостроти навіть під час воєнного стану. Адже кількість сміття не зменшується, і його безпечна і правильна утилізація потребує ефективних рішень.

Quote«Бачимо, що за сприяння Європейського банку реконструкції та розвитку роботи з будівництва полігона для Львова активно продовжують. Важливо, що в перспективі, за задумом інженерів, сміттєпереробний комплекс використовуватиме потенціал побутових відходів як джерело електричної енергії», – пояснив Петро Пантелеєв.

За його словами, представники Києва домовились із львівськими колегами про подальшу взаємодію у цій сфері та обмін досвідом для максимально раціонального використання сміття як енергоджерела.

Пантелеєв підкреслив, що створення у столиці двох ТЕЦ має вирішити дві проблеми – дефіцит енергії та накопичення сміття. Таку практику широко використовують у європейських містах.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉