Facebook Pixel

Зеленський призначив заступником Єрмака екстопменеджера Ахметова. Хто такий Ростислав Шурма

Президент Володимир Зеленський 23 листопада призначив заступником керівника Офісу президента Ростислава Шурму замість Юлії Свириденко, яка нині працює на посаді міністерки економіки. Він, як повідомляє пресслужба ОП, відповідатиме за економічний напрям діяльності.

Хто такий Ростислав Шурма

Шурма навчався в «Києво-Могилянській академії» за спеціальністю «економіка та підприємництво». У Київському економічному університеті ім. Гетьмана отримав ступінь магістра за спеціальністю «економічна теорія».

З 2006 року працював на різних посадах на підприємствах, що входять до складу холдингу «Метінвест» Ріната Ахметова (був фіндиректором Макіївського металургійного заводу, заступником голови металургійного дивізіону «Метінвест»; членом наглядової ради Маріупольського металургійного комбінату, членом ради директорів «Метінвест-Траметал» (Італія).

У 2012 прийшов на посаду гендиректора «Запоріжсталі» (входить до «Метінвесту»).

21 травня 2021 року був призначений президентом наглядової ради «Укроборонпрому».

У 2015 році Шурма очолив Запорізьку регіональну організацію проросійської партії «Опозиційний блок», утвореної шляхом ребрендингу «Партії регіонів». Від неї у 2019 балотувався на парламентських виборах.

Додатково. Член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко у своєму телеграм-каналі повідомив, що наразі Шурма та Ахметов між собою не пов’язані.

Quote«Швидше навпаки: всупереч роботі на Ахметова у минулому, Шурма вже давно з ним у складних стосунках. І це призначення Ахметова дуже не тішить, тому що Шурма знає багато про те, як влаштовано корпорацію олігарха», — додав він.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉