Facebook Pixel

Ахметов побудує на ММК ім. Ілліча новий цех оцинкованого рулону за $1 мільярд

ММК ім. Ілліча проводить підготовку майданчика під будівництво основних і допоміжних об'єктів нового цеху з виробництва холоднокатаного прокату, оцинкованого і пофарбованого рулону за $1 млрд.

«Будівництво основної будівлі цеху, допоміжних об'єктів, монтаж основного технологічного обладнання буде виконаний зовнішнім підрядником», — повідомив Денис Камишенко, керівник проекту управління капітального будівництва ММК ім. Ілліча групи «Метінвест», передає Mariupolnews.

Фото: mariupolnews.com.ua

Фото: mariupolnews.com.ua

Проект передбачає новий цех 750 м в довжину і до 140 м в ширину. Додатково також будуть побудовані об'єкти водного господарства, газоочищення, установка регенерації соляної кислоти, високовольтна підстанція, склади пально-мастильних матеріалів, виконана транспортна розв'язка.

Будівництво цеху буде здійснюватися в два етапи.

На першому етапі з основного обладнання будуть змонтовані 5-клітьового стан холодної прокатки, поєднаний з травильної лінією, агрегат нанесення цинкового покриття і комбінований агрегат з можливістю отримання продукції з цинковим і полімерним покриттям.

ММК ім. Ілліча оцінює інвестиції в перший етап будівництва більш ніж в $800 млн.

На другому етапі буде здійснено монтаж агрегатів поздовжньої і поперечної різання, печей для відпалу рулонів, агрегату з нанесення полімерного покриття.

Очікується, що будівництво нового цеху буде завершено в 2028 році.

«Новий прокатний комплекс дозволить значно розширити сортамент продукції, що випускається, орієнтуючись на внутрішній ринок і ринок СНД, Європи. Компанія стане ще більш конкурентоспроможною, витіснивши з українського ринку неякісний товар з інших країн», — заявив Сергій Демиденко, заступник начальника цеху холодної прокатки з виробництва ММК ім. Ілліча.

ММК ім. Ілліча за підсумками реалізації першого етапу проекту будівництва нового цеху має намір вийти на випуск близько 1,2 млн т холоднокатаної продукції в рік. З них понад 400 тис. тонн холоднокатаного рулону, більше 600 тис. тонн оцинкованого рулону і більше 140 тис. тонн пофарбованого рулону на рік.

Довідка. За підсумками 2020 року ММК ім Ілліча збільшив випуск прокату на 12,4%, до 3,67 млн тонн, в порівнянні з попереднім роком. Виробництво сталі за рік зросла на 13,7%, до 3,05 млн тонн, а чавуну на 4,4%, до 4,65 млн тонн.

ММК ім. Ілліча — металургійний комбінат повного виробничого циклу. Підприємство випускає плоский прокат з вуглецевих, низьколегованих і легованих сталей різного призначення. ММК ім. Ілліча входить до групи «Метінвест».

«Метінвест» — вертикально інтегрована група компаній, що управляє активами гірничо-металургійного комплексу, що належить SCM (71,25%) Ріната Ахметова і «Смарт-холдинг» (23,75%) Вадима Новинського. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

ТОВ «Метінвест Холдинг» — керуюча компанія групи «Метінвест».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉