Facebook Pixel

«Метінвест» Ріната Ахметова уклав угоду про розвиток Маріуполя

Сталевий гігант Ріната Ахметова і Вадима Новінського «Метінвест» підписав меморандум про співпрацю з муніципалітетом Маріуполя на шість років.

Згідно з релізом холдингу, документ підписаний в рамках продовження соціально-економічного партнерства Маріуполя і розташованих в місті підприємств групи — меткомбінату «Азовсталь» і Маріупольського меткомбінату (ММК) ім. Ілліча. Тут працюють близько 30% працездатного населення.

За десять років група направили 850 млн грн соціальних інвестицій в Маріуполь. Компанія виділяла додаткове фінансування навіть в критичних умовах.

В рамках підписаного меморандуму про співпрацю разом з муніципалітетом компанія має намір брати участь в реалізації програм «Більше ніж турбота», «Більше ніж сталь» і «Більше ніж мрія».

За програмою «Більше ніж турбота» вже проведено капітальний ремонт другого дитячого інфекційного відділення лікарні №4. У стадії реалізації знаходяться перше відділення і бактеріальна лабораторія. У цю програму також входить створення лабораторного та діагностичного центрів, реконструкція інфекційного відділення лікарні №1 і капремонт ендокринного відділення лікарні №4.

За програмою «Більше ніж сталь» заплановано будівництво чотирьох об'єктів зі сталевим каркасом. Перший з них уже готовий — реконструкція міського пірсу. Також будуть побудовані два житлових будинки зі сталевим каркасом і центр адміністративних і соціальних послуг в Центральному районі Маріуполя.

У компанії відзначають, що сталеве будівництво є найбільш перспективним напрямком. Металеві багатоповерхові споруди зводяться за короткий проміжок часу, можуть бути будь-яких конструкцій і модифікацій, практичні і надійні в експлуатації.

Перший сталевий будинок в Маріуполі побудують в наступному році з 300 тонн металу. Метал справлять на міських комбінатах групи. Стіни будуть виконані із залізобетону, що дозволить виконувати будівельно-монтажні роботи в стислі терміни.

У програму «Більше ніж мрія» увійшла двоетапна реконструкція парку імені Гурова, реконструкція площі Свободи, Лівобережної набережній, Піщаного пляжу і алеї «Якір».

«Метінвест» — вертикально інтегрована гірничодобувна група компаній. Управляє виробництвами від видобутку залізорудної сировини, вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів. До компетенції групи також входять виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів.

Основними акціонерами «Метінвесту» є група СКМ (71,25%) Ріната Ахметова і «Смарт-холдинг» (23,75%) Вадима Новинського. «Метінвест Холдинг» — керуюча компанія групи «Метінвест».

Подякувати 🎉