Facebook Pixel

«Метінвест» направив $82,6 мільйонів на екологічну модернізацію маріупольських комбінатів

Гірничо-металургійна група «Метінвест» направила в 2019 році $82,6 млн на екологічні проекти Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (ММК) і «Азовсталі».

«Ми доводимо до міжнародних стандартів роботу агрегатів з найбільш високими показниками викидів», — зазначив генеральний директор ММК Тарас Шевченко, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, на ММК завершили реконструкцію газоочисної установки конвертера №3, йде реконструкція газоочисток ливарних дворів і бункерної естакади доменної печі (ДП) №3. Тривають роботи по будівництву аспіраційної установки міксерного відділення. У цьому році планується завершити модернізацію аглофабрики.

На «Азовсталі» реконструйована аспіраційна установка для дробарки феросплавів і змонтована нова система газоочистки з підключенням димососів для відділення десульфурації чавуну. Також реконструйовано систему аспірації установок піч-ковш № 1 і № 2. Нові пилогазоочисні установки очищають викиди після очищення в рукавних фільтрах до не більше 20 мг/куб. м. В активній фазі знаходяться будівельні роботи системи аспірації міксерного відділення конвертерного цеху.

На «Азовсталі» також споруджена насосна станція очищеної оборотної води для охолодження ДП-3. В результаті домна буде охолоджуватися без використання морської води, що зробить промисловий процес більш лояльним до навколишнього середовища.

«Метінвест» нагадав, що в 2019 році домну №5 вивели з експлуатації, а на доменній печі №6 проводиться капітальний ремонт, в ході якого буде досягнуто зниження собівартості виробництва. А викиди пилу зменшаться на 55%. Після реконструкції ДП №6, всі домни «Азовсталі» будуть обладнані пиловугільним установками.

Раніше повідомлялося, що «Метінвест» купив за $11 млн 49,37% акцій «Дніпровського коксохімічного заводу» Романа Абрамовича.

У листопаді 2019 «Метінвест» призначив Олександра Мироненко на посаду гендиректора МК «Запоріжсталь» замість Ростислава Шурми, який займав цю посаду попередні сім років.

«Метінвест» — вертикально інтегрована група компаній, що управляє активами гірничо-металургійного комплексу, що належить SCM (71,25%) і «Смарт-холдинг» (23,75%). Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

ТОВ «Метінвест Холдинг» — керуюча компанія групи «Метінвест».

Подякувати 🎉