Facebook Pixel

Акціонери «Запоріжсталі» призначили нового гендиректора

Збори акціонерів металургійного комбінату «Запоріжсталь» призначили на посаду гендиректора Олександра Мироненка замість Ростислава Шурми, який обіймав цю посаду впродовж попередніх семи років.

Своїми основними завданнями на новій посаді Олександр Мироненко назвав стабільну роботу та розвиток меткомбінату в умовах «найжорсткішої за останні 10 років глобальної кризи».

«Важливо правильно реалізувати план антикризових дій в комплексі з операційними поліпшеннями. Це дозволить зберегти максимальну кількість робочих місць і безперебійне виробництво», — цитує пресслужба «Запоріжсталі» нового гендиректора.

На підприємстві повідомляють, що у нового гендиректора за плечима великий досвід роботи в металургійній галузі. У 2007 році він прийшов з компанії «Смарт-Холдинг» у групу «Метінвест» і до 2010 року працював у «Промет Стіл» в Болгарії, а з 2010-го по 2019 рік— в операційній дирекції групи «Метінвест». Входив до складу наглядових рад Єнакіївського коксохімічного підприємства (ЄКХП) і «Промет Стіл». З 2017 року очолив наглядову раду болгарського підприємства.

Попередник Олександра Мироненка Ростислав Шурма повідомив у себе у Facebook, що після семи років керівництва меткомбінатом і 13 років роботи в «Метінвесті» «настав час змін».

«Зараз починається абсолютно новий етап мого ділового життя, який планую повністю присвятити власними проєктами. Я маю намір добитися щонайменше таких самих результатів у своєму бізнесі, яких нам вдалося досягти в корпоративному», – написав Шурма.


У травні 2010 року група російських інвесторів, інтереси якої представляли Внєшекономбанк і ІК «Трійка Діалог», купила 50% акцій «Запоріжсталі» у Midland Resources Holding Limited (Гернсі, Великобританія) Едуарда Шифріна й Олександра Шнайдера.

У липні 2012 року «Метінвест» оголосив про консолідацію разом з групою інвесторів 50,1% акцій «Запоріжсталі» (зокрема у «Метінвесту» — 49,1%). Наприкінці червня 2012 року гендиректором підприємства замість Віталія Сацького став заступник директора металургійного дивізіону групи «Метінвест» Шурма.

«Запоріжсталь» перебуває в процесі інтеграції з групою «Метінвест», основними акціонерами якої є ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (71,24%) і група компаній «Смарт-холдинг» (23,76%).

«Запоріжсталь» в 2018 році збільшила консолідований чистий прибуток на 17,3% — до 5 млрд 53,8 млн грн, а виручка зросла на 26,7% — до 58 млрд 878,3 млн грн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉