Facebook Pixel

Як росія створює державні TikTok акаунти, щоб поширювати пропаганду на молодь

Уряд росії почав створювати державні облікові записи у TikTok, щоб поширювати пропаганду на молоду авдиторію. Зокрема, рф поширює потрібні країні наративи напередодні виборів президента США 2024. Про це йдеться у дослідженні Brookings.

Як уряд росії використовує TikTok для пропаганди

Російські державні облікові записи почали більше використовувати TikTok з початку 2024 року:

  • у 2022-му 57 облікових записів публікували принаймні один раз протягом року, по одній публікації в середньому двічі на день;
  • У 2024-му – 46 облікових записів опублікували дописи, причому три з них в середньому публікували 10 і більше дописів на день;
  • 44 із 50 найбільш популярних дописів з пропагандою рф у 2024-му були у TikTok, тоді як решта шість – дописи на платформі X. Ці публікації в середньому зібрали понад 3,5 млн охоплень.
Quote«Експерименти росії з TikTok особливо актуальні напередодні виборів у США та інших країнах, оскільки їхні результати можуть кардинально змінити підтримку України та НАТО. Зловмисний вплив росії, швидше за все, триватиме», – йдеться у дослідженні.

За даними дослідження, у TikTok, X або Telegram публікації росії, пов’язані із політикою США, становлять близько 3% від усього контенту цих облікових записів.

Серед публікацій про політику США в російських державних TikTok акаунтах найпоширенішими темами є:

Quote«Деякі з цих тем є справжніми проблемами, які формують політичні суперечки та, ймовірно, викликають резонанс у молодої аудиторії, яка становить більшість користувачів TikTok у США», – зазначили у дослідженні Brookings.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉