Facebook Pixel

Такер Карлсон може потрапити під санкції за інтерв’ю з путіним

Такер Карлсон може потрапити під санкції за інтерв’ю з путіним

Такер Карлсон може потрапити під санкції за інтерв’ю з путіним

Інтерв'ю Такера Карлсона з президентом рф путіним могло стати причиною того, що консервативний експерт став мішенню законодавців Європейського Союзу, повідомили Newsweek нинішні та колишні члени Європейського парламенту.

Цього тижня Карлсон відвідав росію, і заявив, що «незабаром» опублікує інтерв'ю з російським лідером.

Робота Карлсона в росії може призвести до того, що колишній ведучий Fox News стане подразником для ЄС, сказав Ґі Верхофстадт, колишній прем’єр-міністр Бельгії та нинішній член Європейського парламенту.

Законодавець, який закликав ЄС розглянути питання про накладення «заборони на в’їзд» Карлсону, назвав його «рупором» колишнього президента Дональда Трампа та путіна.

Quote«Оскільки путін є військовим злочинцем, а ЄС застосовує санкції до всіх, хто може допомогти йому в цих зусиллях, здається логічним, щоб Служба зовнішніх дій також розглянула його справу», — додав Верхофстадт.
Quote«Більшість американців не мають уявлення, чому путін вдерся в Україну або які його цілі зараз», — пояснив мотив свого інтерв’ю Карлсон.

Служба зовнішніх дій ЄС (EAS) є дипломатичним підрозділом блоку, відповідальним за зовнішню політику. Для того, щоб особу було додано до списку санкцій ЄС, докази повинні бути представлені EAS для перевірки. Якщо вони будуть визнані достатніми, EAS може потім представити справу Європейській раді — органу, що складається з національних лідерів ЄС, — яка приймає остаточне рішення щодо застосування санкцій.

Таким чином, будь-які гіпотетичні санкції щодо Карлсона можуть бути далекими, навіть якщо цей крок матиме достатню підтримку серед європейських законодавців і глав держав.

Поодинці депутати парламенту не мають повноважень накладати санкції. Враховуючи запеклу боротьбу всередині Ради щодо кількох раундів санкцій, у тому числі щодо осіб, пов’язаних із Кремлем, додавання Карлсона до цього списку виявилося б важким завданням.

Луїс Гарікано, колишній депутат Європарламенту, сказав, що погоджується з позицією Верхофстадта.

Quote«Він більше не репортер, а пропагандист найогиднішого режиму на європейській землі, який є найбільш небезпечним для нашого миру та безпеки», — сказав Гарікано про Карлсона.

Зміст інтерв’ю Карлсона з путіним ще не ясний, але, враховуючи тривалий захист експертом аспектів російської політики, критики очікують, що воно буде прихильним до москви.

Quote«Перш за все, слід пам'ятати, що путін не просто президент країни-агресора, він перебуває в розшуку Міжнародного кримінального суду та звинувачений у геноциді та військових злочинах. Карлсон хоче дати трибуну комусь, кого звинувачують у злочинах геноциду — це неправильно. Якщо путіну є що сказати, він повинен сказати це перед МКС. Водночас Карлсон не є справжнім журналістом, оскільки він має чітко висловлював свою симпатію до російського режиму та путіна і постійно зневажав Україну, яка стала жертвою російської агресії. Отже, за таку пропаганду злочинного режиму можна потрапити в список санкцій. Це стосується передусім заборони на в’їзд до країн ЄС», — заявив євродепутат Урмас Пает, який раніше обіймав посаду міністра закордонних справ Естонії.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉