Facebook Pixel

Fox News звільнив ведучого Такера Карлсона, якого називають американським Соловйовим

Телемережа Fox News в понеділок, 24 квітня, оголосила про звільнення Такера Карлсона – свого найпопулярнішого та найпровокаційнішого консервативного ведучого прайм-тайму.

Quote"Fox News Media і Такер Карлсон домовилися розлучитися. Ми дякуємо йому за його роботу в мережі», – йдеться в заяві телеканалу.

Джерела Los Angeles Times стверджують, що рішення звільнити Карлсона надійшло безпосередньо від голови Fox Corp. Руперта Мердока, американського медіамагната.

Дональд Трамп-молодший заявив, що ринкова капіталізація Fox News після звільнення телезірки впала на $1 млрд.

В заяві Fox News — ані слова про причину звільнення Такера Карлсона

В заяві Fox News — ані слова про причину звільнення Такера Карлсона

Версії звільнення Такера Карлсона

Відставка Карлсона наче пов'язана з позовом про сексуальну дискримінацію, який Еббі Гроссберг, продюсерка телеканалу, подала одразу після свого звільнення в березні, стверджують джерела на телеканалі.

За словами Еббі Гроссберг, в вечірньому шоу Карлсона вона постійно чула сексистські та антисемітські жарти.

За іншими чутками, Мердок розлютився через те, як Карлсон висвітлював події 6 січня 2021 року, коли натовп прихильників програвшего президента Дональда Трампа захопив Капітолій в Вашингтоні.

Карлсон тоді просував конспирологічні теорії, що бунт був спровокований урядовими агентами. Він назвав техасця Рея Еппса, який брав участь у штурмі Капітолію, але у будівлю не зайшов, провокатором від ФБР, проте не надав жодних доказів.

Напередодні на шоу 60 Minutes Еппс заявив, що йому погрожували вбивством через заяви Карлсона.

Звільнення скандального ведучого не пов’язане з компенсацією в $787,5 млн, які Fox News минулого тижня виплатити, щоб не потрапити під судовий позов Dominion Voting Systems на $1,6 млрд. Компанія-виробник обладнання для електронного голосування звинуватила канал консерваторів в репутаційних втратах після того, як Fox News поширила брехню про підроблені вибори 2020 року (коли Трамп програв Байдену).

Хто такий Такер Карлсон

53-річний Карлсон зробив собі ім’я в 1990-ті як автор правоцентристського журналу Weekly Standard, нагадує The Washington Post. Він також працював у таких журналах, як Esquire і Talk. В першому телешоу «Перехресний вогонь» він зводив лівих та правих.

Проте його зірковий зліт почався одразу після президентських виборів 2016 року, коли він почав вести прайм-тайм шоу на Fox. До 2020 року він дуже зблизився з Трампом.

В 2020-му став рупором антивакцинаторів, заперечував пандемію та висміював вакцинацію.

Карлсон, безумовно, був найпопулярнішим ведучим Fox News – його шоу збирало у середньому 3,3 млн глядачів за вечір.

Проте рекламодавці регулярно висловлювали претензії до його сексистських, расистських, антисемітських та антимігрантських висловів. Так, щонайменше 26 рекламодавців відмовились від контрактів з шоу після того, як він заявив, що імміграція робить Сполучені Штати «бруднішими». У 2019 році він висловився за шлюби з дітьми, назвав закон про захист від зґвалтувань «абсолютно несправедливими», а жінок – «надзвичайно примітивними» створіннями.

Також Такер Карлсон відомий своїми відверто проросійськими поглядами. Він підтримував тези російської пропаганди про нібито біолабораторії США в Україні.

Соловйов запросив Карлсона стати експертом на росТВ

Тому пропозиція від російського пропагандиста Володимира Соловйова співпрацювати з «експертом» вже не дивує.

Quote«Дорогий Такер! ЗМІ США втратили свій останній голос розуму. <…> Ми із задоволенням запропонуємо вам роботу в якості експерта або ведучого, якщо вам здасться цікавою дана пропозиція», — написав пропагандист з рф своєму колезі зі Штатів.
Карлсон вже отримав пропозицію стати експертом на російських телеканалах

Карлсон вже отримав пропозицію стати експертом на російських телеканалах


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉