Facebook Pixel

кремль планує провести «вибори» президента на окупованій території України

Центральна виборча комісія росії ухвалила рішення провести 15-17 березня 2024 року вибори президента рф в так званих «нових регіонах», де діє «воєнний стан». «Новими регіонами» росіяни називають тимчасово окуповані частини Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Запоріжжя та Крим.

Про це повідомляє Центрвиборчком росії.

Введення «воєнного стану» на цих територіях було оголошено загарбниками у жовтні 2022 року.

Центрвиборчком також стверджує, що провів на цих територіях консультації щодо голосування, у яких взяли участь Ніколай Булаєв, Наталія Бударіна, представники міноборони і фсб росії, а також окупаційна влада так званих «днр», «лнр», Запорізької та Херсонської областей.

Нагадаємо, президентські «вибори» планують проводити аж три дні – 15-17 березня 2024 року.

8 грудня диктатор володимир путін оголосив про участь у виборах президента рф у 2024 році. Це вже буде його п’ятий термін.

У 2021 році глава кремля обнулив свої президентські терміни і може залишитися на посаді до 2036-го.

Реакція МЗС України

Міністерство закордонних справ України наголосило, що голосування на захоплених росією територіях буде незаконним і нікчемним, адже це грубе порушення норм та принципів міжнародного права. москва вже неодноразово проводила псевдовибори на окупованих українських територіях, за що Захід запроваджував проти російських посадовців санкції.

Раніше The Page повідомляв, що рф провела на тимчасово окупованих територіях України псевдореферендуми. Окупанти стверджують, що переважна більшість виборців нібито проголосувала за входження до складу росії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉