Facebook Pixel

росія впливає на американські вибори 2024 через поширення фейків – Microsoft

17 квітня 2024-го Microsoft заявила, що вплив російських онлайн-кампаній на майбутні президентські вибори в США почався протягом останніх 45 днів. Зокрема, рф розповсюджує дописи, де критикує допомогу Україні від США. Про це пише Reuters.

Як росія впливає на вибори президента США 2024

Quote«Пов’язані з росією облікові записи поширюють контент для американської авдиторії, зокрема, у якому критикують американську підтримку України», – йдеться у звіті дослідників Microsoft.

У Microsoft зазначили, що російська активність поки не така інтенсивна, як під час попередніх виборів у 2020-му, проте вона може збільшитися в найближчі місяці.

Quote«Повідомлення щодо України – через традиційні та соціальні медіа – набрали обертів протягом останніх двох місяців через приховані і відкриті кампанії, пов’язані з росією. Ми зафіксували понад 70 наборів дій», – заявили у Microsoft.

Найбільш «успішна» з таких російських кампаній пов’язана з путіним. Інша спрямована на те, щоб розміщувати у мережі дезінформацію різними мовами. Такі повідомлення зазвичай поширює інформатор або громадський журналіст. Потім цей контент шириться на американських ресурсах, зокрема DC Weekly, Miami Chronical і The Intel Drop.

Quote«Зрештою, після того, як наратив поширювався в інтернеті протягом кількох днів або тижнів, американська авдиторія далі розповсюджує цю дезінформацію, ймовірно, не знаючи про її першоджерело», – заявили у Microsoft.

Підробки, створені штучним інтелектом, становлять одну з найбільших загроз напередодні американських виборів. Проте простіші цифрові підробки є більш поширеними, ніж діпфейки. Маніпуляції зі звуком мають більший вплив, ніж відео, зазначили у Microsoft.

Quote«Найпростіші маніпуляції, а не складні підробки за допомогою штучного інтелекту, ймовірно, будуть фрагментами контенту, які матимуть найбільший вплив», – кажуть у Microsoft.

Які російські хакерські групи впливають на вибори у США

Найбільшу активність Microsoft виявила у хакерської групи під назвою Star Blizzard, або Cold River, яка зосереджена на західних аналітичних центрах.

Quote«Поточна зосередженість Star Blizzard на американських політичних діячах і політичних колах може бути першою в серії хакерських кампаній, спрямованих на те, щоб просувати вплив кремля на американські вибори в листопаді 2024-го», – йдеться у звіті Microsoft.

Нагадаємо, 5 листопада 2024-го відбудуться 60-ті вибори президента США. На посаду балотуються чинний президент демократ Джо Байден і попередній американський голова республіканець Дональд Трамп.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉