Facebook Pixel

Meta створить підрозділ для боротьби з дезінформацією на виборах в ЄС

Meta створить підрозділ для боротьби з дезінформацією на виборах в ЄС

Meta створить підрозділ для боротьби з дезінформацією на виборах в ЄС

Мета створить команду для боротьби з дезінформацією та зловживанням генеративним штучним інтелектом напередодні виборів до Європейського парламенту в червні на тлі занепокоєння щодо втручання у вибори та введення в оману за допомогою штучного інтелекту (ШІ). Про це повідомляє Reuters.

Швидке зростання генеративного ШІ, який може створювати текст, зображення та відео за лічені секунди, викликало побоювання, що нова технологія може бути використана для зриву виборів.

Вибори до Європарламенту відбудуться 6-9 червня. Його 720 законодавців разом з урядами ЄС ухвалюють нову політику та закони ЄС.

Quote«З наближенням виборів ми активуємо Виборчий оперативний центр для виявлення потенційних загроз в режимі реального часу», — сказав голова Meta у справах ЄС Марко Панчіні .

Він сказав, що експерти компанії з розвідки, науки про дані, інженерії, досліджень, операцій, політики контенту та юридичних команд зосередяться на боротьбі з дезінформацією, боротьбі з операціями впливу та протидії ризикам, пов’язаним із зловживанням генеративним ШІ.

За словами Панчіні, Meta, яка зараз працює з 26 незалежними організаціями з перевірки фактів у всьому Європейському Союзі, що охоплюють 22 мови, додасть трьох нових партнерів у Болгарії, Франції та Словаччині.

Подякувати 🎉