Facebook Pixel

Дефіцит потужності вдалося зменшити до 20%: що зараз відбувається в енергосистемі України

В Україні станом на 11:00 неділі, 27 листопада, виробники електроенергії покривають майже 80% потреб споживання. Однак через похолодання фіксується значний ріст енергоспоживання. Про це повідомили у НЕК «Укренерго».

У компанії наголосили, що критична інфраструктура споживає лише 10% електроенергії, решта подається споживачам.

Quote«За таких умов оператори систем розподілу (обленерго) мають всі можливості рівномірно чергувати обмеження споживачів. Режим обмеження споживання продовжує діяти через дефіцит потужності, який наразі складає близько 20%», — зазначили в Укренерго.

Разом з тим в НЕК нагадали, що типи відключень, які застосовуються у регіонах, визначають обленерго, а Укренерго визначає ліміти споживання.

Також населенню нагадали, що ощадливе використання електроенергії дозволяє швидше повернути світло тим, у кого його ще немає. А також дозволяє не застосовувати обмеження та запобігати аваріям на електромережах.

Контекст. Українська енергомережа і досі не може оговтатися від останньої атаки росії 23 листопада. Російські ракети знову пошкодили об'єкти енергоінфраструктури, через що цілі міста за декілька діб залишилися без світла.

Крім того після чергового російського обстрілу були аварійно вимкнуті чотири українські АЕС, що є дуже небезпечним прецедентом. Підключити їх до української енергомережі змогли лише за два дні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉