Facebook Pixel

Після ракетних обстрілів 23 листопада зупинили роботу всі АЕС: що про це відомо

23 листопада рф завдала ракетних ударів по енергосистемі України. Аварійно зупинена робота всіх чотирьох АЕС України. На деякий час було повністю знеструмлено Львів, Хмельницький, Рівне, деякі райони Києва, зупинилося метро у Харкові, масові відключення сталися й у Молдові.

"Через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. Наразі вони працюють у проєктному режимі, без генерації в енергосистему», — повідомляють в офіційному телеграм-каналі Енергоатому.

Станом на 16:20 також через зниження частоти було зупинено живлення власних потреб Запорізької АЕС із енергосистеми. Станція перейшла в режим повного блекауту. Всі дизель-генератори – в роботі.

Станції не зазнали руйнувань. Радіаційний фон на всіх АЕС та прилеглих територіях залишається в нормі.

Що відомо про зупинку Південноукраїнської, Рівненської, Хмельницької, Запорізької АЕС

Спочатку, близько 15:00 аварійно були зупинені енергоблоки Південноукраїнської АЕС. Пізніше речник Енергоатому Леонід Олійник повідомив, що причина у руйнуванні мережі: нема куди подавати енергію.

Станом на 16:00 повністю знеструмлена Рівненська область. Зупинені всі енергоблоки Рівненської АЕС, — повідомляє Мер міста Вараш.

Через аварійну зупинку роботи української енергосистеми внаслідок влучань російських ракет відбулися масові відключення світла у Молдові. Про це повідомив віце-міністр країни Андрій Спину.

Що відомо про Енергоатом

Українські АЕС забезпечують близько 55% потреби України в електроенергії, в осінньо-зимові періоди цей показник сягає 70%. До структури Енергоатому входять: Запорізька АЕС, Південноукраїнська АЕС, Хмельницька та Рівненська АЕС. Разом це 15 енергоблоків.

Енергоатом посідає 7 місце за обсягом виробництва атомної енергії, входить у п'ятірку найбільших операторів АЕС світу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉