Facebook Pixel

ЗАЕС знову знеструмлена. В Енергоатомі попередили про небезпеку

Російське окупаційне військо у суботу, 8 жовтня, близько 1 ночі вчергове обстріляло Запорізьку АЕС. Внаслідок атаки відбулось знеструмлення об’єкта, станцію нині живлять дизель-генератори.

Quote«Сьогодні вночі о 00:59 через черговий обстріл російськими військами була пошкоджена і відімкнулась остання лінія зв‘язку з енергосистемою 750кВ ЗАЕС – Дніпровська. В результаті відбулось повне знеструмлення Запорізької АЕС.», — йдеться у повідомленні «Енергоатому».

В компанії наголошують, що наявних запасів палива на ЗАЕС вистачить для функціонування дизель-генераторів на термін до 10 діб.

«Енергоатом» наголосив на необхідності проведення ремонтних робіт та відновлення ліній зв’язку Запорізької АЕС з енергосистемою. Фахівці також заявили, що плани щодо перезапуску реакторів в таких умовах є нереальними.

Контекст. Нагадаємо: днями в «Енерготомі» анонсувла повторний запуск двох реакторів на Запорізькій АЕС. Це необхідно для безпеки найбільшої у Європі атомної станції через наближення холодів і зниження температури.

У відповідь на нікчемний указ російського диктатора Путіна про привласнення росією Запорізької АЕС Україна закликала міжнародну спільноту ввести санкції проти «Росатому». Українська сторона також наполягає на необхідності позбавлення країни-агресора прав членства в МАГАТЕ.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉