Facebook Pixel

Ракетний обстріл України 23 листопада: що відомо на даний момент (оновлюється)

23 листопада росія знову здійснила масований ракетний обстріл України. Після оголошення повітряної тривоги о 13:14 було зафіксовано щонайменше 15 пусків ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95. 51 із 70 крилатих ракет та 5 дронів-камікадзе було збито Повітряними силами ЗС України. The Page зібрало інформацію про наслідки обстрілів, яка відома станом на 17:00.

Наслідки обстрілу у Києві 23 листопада 2022 року

Через попадання в об'єкт енергетичної інфраструктури зникли світло та мобільний зв'язок у більшості районів Києва. «У Києві після чергових російських обстрілів впроваджуються екстрені відключення світла», — повідомив гендиректор YASNO Сергій Коваленко у фейсбуці. Крім того, Віталій Кличко повідомив про ще кілька вибухів у різних районах столиці. Рятувальні служби та медики прямують на місця.

Пізніше Віталій Кличко повідомив: «Через обстріл поставки води призупинено у всьому Києві. Фахівці «Київводоканалу» працюють над тим, щоб якнайшвидше його відновити. Просимо, про всяк випадок, запастись водою. Фахівці роблять все можливе, щоб повернути воду до будинків киян. Працюють також енергетики, щоб відновити енергопостачання у столиці.

Також за його словами, станом на 17:00 у столиці відомо про трьох загиблих, серед яких 17-річна дівчина. «Постраждали 11 мешканців столиці. 10 із них госпіталізували до медзакладів міста. Одному постраждалому медики надали допомогу на місці», — додав Кличко.

Метро поступово відновлює рух у звичайному режимі, але на це піде небагато часу.

Також у столиці відновлено роботу кільцевої електрички.

Ракетний удар по будинку у Вишгороді 23 листопада 2023

Російська ракета влучила у житловий будинок у Вишгороді, що на Київщині. Після влучання у багатоповерхівці сталася пожежа. На місце влучання невідкладно направили екстренні служби. Станом на зараз точної кількості постраждалих поки не повідомляли, однак відомо, що йдеться про десятки.

Наслідки обстрілу у Львові 23 листопада 2022 року

У більшості районів Львова зникло світло, вода та опалення. Згодом стало відомо про два ракетні удари по електропідстанції у Львівській області, через що без світла залишилися Яворівський, Львівський та Червоноградський райони.

Наслідки обстрілу у Харкові 23 листопада 2022 року

У Харкові призупинив роботу метрополітен та наземний електротранспорт. Внаслідок попадання до двоповерхової будівлі одна людина загинула, ще одна отримала поранення. Також у місті зупинилося метро та електротранспорт, на маршрути додатково виводять автобуси – повідомив секретар міської ради Юрій Сидоренко.

У Молдові 23 листопада 2022 року масові відключення електроенергії

У Молдові масові відключення електроенергії внаслідок ракетних ударів Росії по Україні, повідомляє віце-прем'єр країни Спіну.

Згодом це прокоментувала президент країни Майя Санду. Вона заявила, що росії не можна довіряти, адже вона навмисно вбиває людей та намагається залишити всіх у темряві та холоді.

Quote«Росія залишила Молдову у безодні. Ми не можемо довіряти режиму, який залишає нас у темряві та холоді, який навмисно вбиває людей із простого бажання залишати інші народи у бідності та приниженні», — заявила Санду.

Робота «Укрзалізниці» 23 листопада 2022 року

«Укрзалізниця» повідомляє про наслідки прильотів: знеструмлено дільниці у столиці, Дніпрі, Миколаєві, Львівській, Вінницькій, Сумській та Харківській області. «Відправлення найближчих поїздів можливе із затримкою, задіяні резервні тепловози. Рух кільцевої електрички у столиці припинено», — заявляє компанія.

Також знеструмлені вокзали «Укрзалізниці» переходять на резервне харчування, першими відновлено Київ, Харків та Вінниця. Тут розгорнуть укриття та пункти безпечного очікування, пасажири можуть продовжувати висадку та посадку через підземні переходи.

Наслідки обстрілу на Миколаївщині 23 листопада 2022 року

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повіжомив, що після ракетного обстрілу рф у всій області відбулося аварійне відключення електроенергії. За деякий час він сповістив, що у місто частково повертають енергопостачання.

Quote«Включаємо послідовно критичну інфраструктуру. Має вистачити на центр Миколаєва, якщо економно», — повідомив Кім у Telegram.

Аварійні відключення електроенергії по всій Україні 23 листопада 2022 року

У всіх регіонах відбуваються аварійні відключення, є влучення по об'єктах енергетичної інфраструктури, – НЕК «Укренерго».

За деякими даними, подекуди енергопостачання може бути відсутнім мінімум добу.

Нагадаємо, у разі застосування аварійних відключень спрогнозувати, коли було відновлено подачу електроенергії, досить складно.

Хмельницька, Рівненська, Південноукраїнська АЕС після обстрілу 23 листопада 2022 року

Ситуація на АЕС після обстрілу 23 листопада: Хмельницьку АЕС відключено від енергосистеми; Рівненську АЕС переведено в аварійний режим роботи; Південноукраїнська АЕС – аварійна зупинка енергоблоків продовжується.

Нагадаємо, що при значній перерві в електропостачанні активується робота Пунктів Незламності . Карта таких пунктів по всій країні можна переглянути тут: nezlamnist.gov.ua

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉