Facebook Pixel

Верещук, Кубраков і Лісовий можуть піти у відставку наступного тижня

Наступного тижня, з 22 по 26 квітня, в Кабінеті Міністрів України можуть відбутися значні кадрові зміни. Про це ввечері 19 квітня 2024 написали одразу два народні депутати – Ярослав Железняк (фракція «Голос») та Олексій Гончаренко (фракція «Європейська солідарність»).

Quote«Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок «за власним бажанням», – написав Ярослав Железняк.

За його даними, хоча «ніхто не знає фінального рішення», є вірогідність:

  • змін в уряді – «3-4 міністри», а можливо, і «два віцепремʼєри»;
  • відставки Генерального прокурора – хоча, уточнив Железняк, вона не обов’язково може статись наступного тижня;
  • звільнення одного чи декількох членів Рахункової палати;
  • ще деяких змін.
Quote«Остаточного рішення щодо конкретних прізвищ немає, тому може перебратися ще. Але точно якийсь кадровий пакет буде», – підкреслив Железняк.

Гончаренко був більш конкретним та назвав прізвища потенційних кандидатів на звільнення в уряді:

Quote«Точно на вихід [віцепрем’єри Ірина] Верещук, [Олександр] Кубраков (під питанням, але скоріш за все, також). Мінкульт будуть розформовувати і кудись приєднувати. Оксен Лісовий, міністр освіти, також скоріш за все — все».

Нагадаємо, в Міністерстві культури і інформаційної політики України немає керівника з 27 липня, коли ВР відправила у відставку Олександра Ткаченка. Наступного дня в.о. міністра був призначений перший заступник голови МКІП Ростислав Карандєєв, який досі не позбавився приставки «в.о.».

Однією з головних претензій до віцепремьера Олександра Кубракова є те, що він лобіює «експериментальні проєкти у сфері містобудівної діяльності», які фактично дублюють скандальний законопроєкт №5655, який через суспільний резонанс та негативну реакцію в професіональній спільноті та громаді з грудня 2022 року так і не був підписаний Президентом.

Подякувати 🎉