Facebook Pixel

Верещук спростувала свою приналежність до до секти «АллатРа»

Віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заперечує свою участь у діяльності секти «АллатРа».

Про це пише Інтерфакс.

Quote«Бачу, що вже другий тиждень триває інформаційна кампанія з прив'язки мене до однієї із сект. (...) Нещодавно одне з поважних ЗМІ офіційно звернулося до мене з проханням прокоментувати, чи належу я до секти та чи поділяю я її ідеологію. Письмова відповідь була, що я не була і не є членом секти і не поділяю її ідеологію», — написала Верещук у телеграм-каналі в понеділок.

Водночас віцепрем'єрка закликала ЗМІ не поширювати неправдиву інформацію про неї.

Нагадаємо, що народна депутатка Інна Совсун звинуватила низку високопосадовців України, у тому числі Ірину Верещук, у діяльності секти «АллатРа».

«АллатРа» називає себе громадським рухом і зареєстрована як громадська організація, однак ЗМІ не раз згадували про неї як про секту, пов’язану з «рускім міром». «АллатРа» відома пропагандою псевдонауки та диких теорій змови за участю інопланетян і таємних впливових еліт, які приносять у жертву дітей.

Зокрема, у книжках «АллатРа» йдеться про те, що світом начебто керує таємний світовий уряд – архонти, які є «світовим злом».

На сьогодні «АллатРа» працює під егідою гасла про «благотворче суспільство». Головна інтернет-сторінка руху переконує, що «це об'єднання ініціативних, чесних та доброзичливих людей із понад 180 країн світу, які прагнуть застосувати свої найкращі якості на благо суспільства».

«АллатРу» звинувачують у співробітництві з російськими спецслужбами. Зокрема, активістку секти Христину Берестецьку нещодавно затримала поліція за те, що вона збирала інформацію про розташування ЗСУ і об’єктів критичної інфраструктури Києва — та передавала pociянам.

Наразі Інна Совсун написала заяву проти «АллатРа» в СБУ.

Подякувати 🎉