Facebook Pixel

Спроба підкупу Кубракова за 170 млн грн: НАБУ завершило слідство

12 квітня НАБУ і САП завершили слідство про підкуп нерухомістю віцепрем’єра Олександра Кубракова.

Про це пише САП.

Спроба підкупу Кубракова за 170 млн грн: деталі

За даними НАБУ, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директоркою державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллою Сушон в інтересах власної компанії ТОВ «Сітігазсервіс» запропонував надати Кубракову хабар. Він мав становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому збудують на землі у Подільському районі Києва. Тобто орієнтовний розмір неправомірної вигоди у вигляді нерухомості мав сягати від 4200 до 4900 квадратних метрів.

Копистира фактично контролює KSM-GROUP через двох двоюрідних сестер Ольгу та Тетяну Черненко. Вони є власницями 97,74% статутного капіталу ТОВ «КСМ-Груп». Також підозрюваному належать ТОВ «Холд груп», ПП «Бельведер — 0», ТОВ «Гідроінжбуд» та інші компанії через родичів або третіх осіб.

21 листопада 2023 року НАБУ і САП спільно з міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України викрили власника приватного товариства на пропозиції хабаря у вигляді нерухомості у зведених ним новобудовах загальною площею понад 5200 кв. м орієнтовною вартістю понад 170 мільйонів гривень. За це топпосадовець мав залишити чинними укладені з товариством угоди щодо будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також сприяти отриманню дозвільних документів та необхідних погоджень. Аби приховати вчинення злочину, нерухомість мали оформити на довірену особу топпосадовця. На момент викриття злочину детективи та прокурори задокументували оформлення на довірену особу 15 квартир у Києві. Окрім власника товариства, про підозру повідомили керівниці держпідприємства.

26 листопада 2023 року Сергія Копистиру звільнили з-під варти з заставою у 100 млн грн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉