Facebook Pixel

Голова МЗС Угорщини пообіцяв не блокувати 13-й пакет санкцій ЄС проти рф

Петер Сіярто, міністр закордонних справ Угорщини, заявив, що країна не блокуватиме 13-й пакет санкцій ЄС проти росії. Зараз Угорщина – єдиний член ЄС, який не підтримує нові санкції проти рф. Про це пише BNN.

Це рішення прийняли після ретельних переговорів, щоб переконатися, що така форма санкцій не суперечить інтересам Угорщини. Незважаючи на цю згоду, Сіярто продовжує критикувати політику ЄС щодо санкцій, пише видання.

Угорщина хоче пом’якшити санкції і зняти обмеження з дев’яти осіб, зокрема з російських олігархів Алішера Усманова, Петра Авена й Віктора Рашникова.

Читайте також:
До Києва їде Орбан

Quote«Немає підстав накладати вето на санкції проти росії. Хоча я вважаю, що ЄС ухвалює неправильне рішення», – сказав Петер Сіярто.

Хоча Угорщина засуджує війну, яку розпочала росія, з іншого боку, країна відмовилася постачати зброю в Україну і намагалася заблокувати фінансування з боку ЄС.

Нагадаємо, до 13-го пакету санкцій входять обмеження проти 200 фізичних та юридичних осіб, які допомагають росії. Під ці санкції можуть потрапити компанії з Китаю, Туреччини, Індії та Сербії.

Петер Сіярто заявив, що країна не блокуватиме 13-й пакет санкцій ЄС проти рф — відео

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉