Facebook Pixel

Угорщина заблокувала 13-й пакет санкцій ЄС проти росії

Угорщина заблокувала ухвалення 13-го пакету санкцій ЄС проти росії. Про це пише Financial Times.

Угорщина була єдиною країною, яка не підтримала останній пакет санкцій. Якби не її блокування, лідери ЄС підписали б 13-й пакет санкцій проти майже 200 осіб і організацій з росії, Китаю та інших країн, які допомагають москві.

Quote«Угорці заблокували нові санкції, тому що у списку були китайські компанії», – сказав один із угорських чиновників.

Інший угорський чиновник назвав дискусії щодо санкцій «дуже плідним обміном думками», додавши, що угорський посол «потребує трохи більше часу, щоб проаналізувати зміст пропозицій».

За словами офіційних осіб, до питання санкції ще повертатимуться. Прихильники пакету санкцій сподіваються досягти згоди до 21 лютого 2024 року, щоб вкластися в кінцевий строк 24 лютого.

Quote«13-й пакет санкцій викликає суперечки, враховуючи, що до них входять санкції проти трьох китайських компаній і однієї в Індії. Подібний крок минулого року заблокувала низка держав-членів ЄС. Якщо цього разу санкції схвалять, це буде перший випадок, коли бізнес у Китаї та Індії потрапить під санкції ЄС», – пише Financial Times

Водночас на тій самій зустрічі посли Євросоюзу погодили юридичні засади для надання Україні допомоги від ЄС на €50 млрд.

Контекст: 13-й пакет санкцій ЄС проти росії доповнить пакет фінансової підтримки допомоги Україні на €50 млрд, який Євросоюз хоче надати до річниці повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан неодноразово блокував чи стримував заходи ЄС для покарання росії чи допомозі Україні.

Подякувати 🎉