Facebook Pixel

Телеграм не йде на контакт – Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає, що настав час включати експертну оцінку того, у який спосіб має відбуватися взаємодія держави із соціальною мережею Телеграм.

Quote«Телеграм створив у себе спільноту, що є закритою від суспільства, тоді як усі медіа, що підпадають під закон «Про медіа», є відкритими, відомі їхні власники, є певна звітність тощо. Тому Телеграм — це питання, яке потребує реального експертного обговорення», — сказав Ткаченко в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Міністр зазначив, що плюс цієї соцмережі у швидкому донесенні інформації, зокрема й для населення, яке перебуває на тимчасово окупованих територіях. Мінус — анонімні телеграм-канали та російська активність там. Щодо чуток про зв'язок Телеграму з російськими спецслужбами, глава відомства заявив, що у влади точної інформації немає.

Quote«Переконатися в тому, що там є ФСБшні сліди чи ще чиїсь, досить непросто. Але той факт, що комунікації з Телеграмом немає, викликає багато запитань і сумнівів», — зазначив Ткаченко.

Щодо державного контролю або навіть заборони Телеграму, міністр зазначив, що не говорив би про заборону, а радше про певне регулювання. Щоправда, поки що воно перебуває на стадії обговорення, але, на думку міністра, настав час включати експертну оцінку того, у який спосіб має відбуватися взаємодія держави з Телеграмом. Мінкульт уже запрошував соцмережу до діалогу, але контакт не відбувся.

Quote«Їм це непотрібно, тому що вони перебувають повністю поза зоною регулювання. Їм це нецікаво, бо вони існують у своїй бульбашці. Користуючись нагодою, запрошуємо їх до діалогу», — зазначив Такченко.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉