Facebook Pixel

«Ми зробимо все, щоб у вас не було кримінальних справ». Навіщо айтішники створили Diia.City United

Резиденти спеціального податкового режиму IT-компаній в Україні «Дія.Сіті» презентували незалежне об’єднання, яке буде представляти їхні інтереси перед владою та міжнародними партнерами – Diia.City United. Об’єднання вже може приймати до себе нових членів та має на меті «захистити правовий режим» «Дія.Сіті» від можливостей його скасувати.

Diia.City United також прагне створювати законодавчі ініціативи для захисту бізнесів від кримінальних переслідувань, покращувати сприйняття ІТ-підприємців в Україні, підтримувати розвиток чесних правил гри для технологічного бізнесу в Україні.

Про цілі та мету організації розповіла CEO Diia.City United Наталія Микольська на презентації об’єднання 6 лютого.

Quote«Ми будемо голосом технологічного бізнесу, аби влада не лише почула нас, але й зрозуміла, що потрібно бізнесу і що й бізнес може дати і допомогти державі. Ми сфокусовані на розв'язанні актуальних питань режиму Дія.City та його розвитку, промоції України та українського технологічного бізнесу у світі», – підкреслила Наталія Микольська.

Засновники Спілки – засновники компаній Ajax Systems Олександр Конотопський, Genesis Володимир Многолєтній, MacPaw Олександр Косован, Monobank Олег Гороховський, Netpeak Group Артем Бородатюк, Roosh Сергій Токарєв та інші. Згадані топпідприємці також очолили стратегічну раду Спілки.

Пріоритети Diia.City United:

  • захистити та доопрацювати податковий і правовий режим «Дія.City»;
  • сформувати чесні правила взаємодії між владою та технологічним сектором;
  • вирішити нагальні проблеми IT-індустрії;
  • розвивати освіту;
  • прискорити інтеграцію української технологічної галузі у ринок ЄС і глобально;
  • побудувати простір чесних правил різноманіття, рівності та інклюзії.

Протягом презентації «Дія.Сіті» засновники Спілки перерахували перевагу спілки для бізнесу. Засновник MacPaw Олександр Косован хоче об'єднуватися, щоб відстоювати свої інтереси перед владою. Артем Бородатюк пояснив, що українська влада зараз готова чути бізнес, тому що він допомагає війні. Володимир Многолєтній пояснив, що податкові режими для ІТ в інших країнах схожі з українським «Дія.Сіті», тому це дасть шанс українському ІТ-бізнесу досягнути успіху на глобальному ринку.

Quote«У вас не буде кримінальних справ, якщо ви вступите в цю асоціацію. Ми зробимо все, щоб у вас їх не було. Раніше юрисдикцію України створювали олігархи, зараз уряд орієнтується на бізнес-асоціації. Бізнес – це нафта України, ми хочемо, аби він залишився тут. У нас уже є база і найкращі податки у світі», – сказав засновник Ajax Systems Олександр Конотопський.
Подякувати 🎉