Facebook Pixel

Мінфін США погрожує санкціями проти німецьких банків, які допомагають рф

Мінфін США закликав керівників німецьких банків припинити спроби обійти санкції проти росії, інакше Штати можуть перекрити їм доступ до доларової системи. Про це пише Reuters з посиланням на слова міністерки фінансів США Джанет Єллен.

Які санкції можуть ввести США проти західних банків, що намагаються обійти обмеження проти рф

За словами Джанет Єллен, західні банки допомагають росії проводити платежі, щоб закуповувати військові товари для війни в Україні, за що США можуть накласти на установи вторинні санкції.

Quote«росія продовжує закуповувати військові товари та розширювати їх внутрішнє виробництво. Ми повинні залишатися пильними та більш амбітними у своїх діях. Я закликаю всі інституції США вжити посилених заходів і зосередитися на спробах росії їх обходити», – сказала Єллен.

Водночас голова Мінфіну США сказала, що Штати будуть «розсудливо» застосовувати будь-які вторинні санкцій до банків, а їхні керівники висловили рішучість дотримуватися санкцій.

Високопоставлений чиновник Мінфіну США визнав, що санкції проти росії суттєво обмежують роботу західних банків, проте зазначив, що вони не повинні розширювати свій російський бізнес, як це робить Raiffeisen Bank International.

Два найбільших німецьких банків у росії, Deutsche Bank і Commerzbank, заявили, що вони значно скоротили свій бізнес у Росії та дотримуються санкцій.

Quote«Ми також стежимо за потенційними вразливостями, включаючи високі рівні корпоративного боргу, невідповідності левериджу та ліквідності в небанківському секторі, а також напругу на ринках комерційної нерухомості», – додала Єллен.

Нагадаємо, напередодні США пригрозили Raiffeisen Bank International, що відключають його від доларової системи, якщо він не прискорить вихід з російського ринку. Банк обіцяє покинути рф від початку Великої війни, проте за цей час він лише збільшив прибуток і кількість персоналу в російських філіях.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉